Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IFK Göteborg fick revansch mot Häcken

IFK Göteborg smyger med i allsvenska toppen efter vinst mot Häcken med 1—0 på måndagen.
Matchhjälte givetvis målskytten Stefan Selakovic. Men också den rekordunga backlinjen som stod pall när Häcken tryckte på för kvittering.

Annons
 Deras backlinje är väldigt bra idag, säger Stefan Lundin, Häckens tränare.
 Det är ju lite synd...
IFK Göteborgs backlinje har liknat tio små negerpojkar under säsongen. Fredrik Risp har sålts, Hjalmar Jonsson och Dennis Jonsson går skadade och inför matchen mot Häcken var Magnus "Ölme" Johansson avstängd. Lägg därtill att Mikael Antonsson såldes mitt i förra säsongen så ger det en backlinje där 21-årige mittbacken Karl Svensson är den mest rutinerade. Han har varit ordinarie i en säsong nu. Bredvid sig hade han Mattias Bjärsmyr, 19, och ytterbackar var Adam Johansson, 22, och Oscar Wendt, 19.
 Rutin behövs ju, men det funkar bättre och bättre, säger Karl Svensson.
Och mot Häcken fungerade det i stort sett prickfritt även om de hade stora problem med Dioh Williams, framför allt i första halvlek. Direkt i inledningen var den liberianske anfallaren framme och oroade och i fjärde minuten skaffade han sig skottläge efter att ha vridit och vänt med försvaret. Skottet dock strax utanför.
Så småningom tog dock IFK Göteborg över, framför allt tack vare att mittfältet med Håkan Mild och Niclas Alexandersson i spetsen vann sin match i matchen mot Häckens mittfält där Stig Töfting började strålande men sedan försvann mer och mer. Båda lagen skapade lägen men storpubliken, 13 469, fick inte se några mål i första halvlek.
Och de som inte hunnit sätta sig efter paus fick inte se matchens enda mål heller. För innan halvleken var en minut gammal gjorde Stefan Selakovic 10. Och det var snyggt.
 Bjärsmyr slog en lång boll som "Alex" skarvade vidare och jag kunde vända upp och ingen gick på och så såg jag en liten lucka och där satt den, beskriver målskytten.
Han fick drev och drev oattackerad och från tjugotalet meter slog han den med perfekt inåtskruv med vänstern. Bollen gjorde en sådan där skön båge och smet in tätt intill Magnus Jonssons högra stolprot.
IFK hade nu en bra period och även om Häcken försökte komma upp i banan var det Blåvitt som ändå förde spelet. Häcken skapade ett par bra chanser på övertid men Göteborgs unga backlinje stod pall och Bengt Andersson höll nollan.
 I andra spelar vi mycket bra och förtjänar att vinna, tycker Arne Erlandsen, IFK:s tränare.
Och han är givetvis mycket nöjd med backlinjen.
 De är unga men de gör det bra, speciellt i 2:a halvlek.
En av nycklarna var att de lyckades neutralisera Dioh Williams.
 Williams är en mycket duktig spelare men han bli mer eller mindre borta i andra halvlek, analyserar Erlandsen.
Men Erlandsen är ändå lite orolig över situationen på backsidan.
 Vi behöver skaffa en försvarare. Får vi en skada till har vi inga kvar att sätta in.

Mer läsning

Annons