Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IFK Göteborg nära finalplats i Royal League

IFK Göteborg är mycket nära en finalplats i Royal League efter att på torsdagen hemmabesegrat Vålerengen med 2—1.
Samtliga mål inprickade i den underhållande andra halvleken.

Annons
De 4 119 åskådarna som trotsade duggregn och en sen avsparkstid, 20.35, bjöds på torftig underhållning i första halvlek. Blåvitt försökte och hade ett visst spelövertag men lyckades aldrig skapa någon riktigt het målchans.
Redan i 17:e minuten fick Vålerengen mittbacken Kjetil Waehler utvisad sedan han kommit sent in med en våldsam glidtackling på Stefan Selakovic. Den danske domaren Mikael Svendsen visade det röda kortet direkt, trots att Waehler inte hade någon varning innan.
Men matchen ändrade inte nämnvärt karaktär efter utvisningen. Inte förrän i andra halvlek.
 Jag tycker inte spelarna var bra i första halvlek, dom såg slitna ut, sade Göteborgs tränare Arne Erlandsen.
Blåvitt bytte i paus ut inte helt lyckade Samuel Wowoah mot tidigare skadade Peter Ijeh och det blev en injektion. IFK tog direkt tag i spelet och tryckte tillbaka Vålerengen djupt ned på norrmännens planhalva.
 Vi fick inte ut det vi kan och kände därför att vi var i behov av ett byte. Dessutom gick Selakovic ut på kanten och kom upp högre på plan, tyckte Erlandsen.
Övertaget ledde till en frispark strax utanför straffområdet en kvart in i andra akten. Ett litet pet och George Mourad fick lucka bredvid muren och dunkade in 10 för hemmalaget.
Hemmalaget hade nu ett klart grepp om matchen och hade lägen att utöka ledningen. Därför kom kvitteringen i 73:e minuten som en riktig kalldusch. Ett inlägg nådde David Brocken vid bortre stolpen och hans nick gick via en olycklig Sebastian Johansson in bakom en helt ställd Bengt Andersson.
Men IFK malde på, Stefan Selakovic hade ett läge och Peter Ijeh nickade tätt utanför. Och till slut fick de utdelning.
Stefan Selakovic drev upp bollen, spelade vägg med Håkan Mild, och sköt via en försvarsfot in 21 med knappt tio minuter kvar på matchuret.
Strax därefter knorrade Niclas Alexandersson en frispark i stolpen. Resultatet 21 stod sig dock tiden ut.
 I andra var vi klart bättre, skapade fyra-fem klara målchanser och vann därför välförtjänt, ansåg Arne Erlandsen.
Med segern tog IFK Göteborg ett kraftigt grepp om en finalplats i Royal League. Brann kan nå upp till samma poäng i gruppen vid seger över såväl Blåvitt som Vålerengen men de måste också bättra på sin målskillnad för att vinna gruppen.

Mer läsning

Annons