Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IFK Göteborg ny serieledare

IFK Göteborg blev för svårt för Helsingborg. Båda lagen hade chansen att gå till serieledning vid seger. Och den chansen tog Blåvitt. Seger med 2—0 i en match som till en början var helt jämn men ju längre den pågick blev mer och mer blåvit.

Annons
Göteborgssegern betydde slutet på fem matcher utan förlust för HIF. Peter Graulund hade jätteläge att ge Helsingborg ledningen i inledningen, men Bengt Andersson var med. Efteråt frågade sig Helsingborgs-tränaren Peter Swärdh om matchen kanske fått ett annat slut om Graulund lyckats.
I stället för matchvinnarrollen fick han rollen som syndabock. Något som domaren såg som en armbåge i ansiktet på Samuel Wowoah renderade honom rött kort tio minuter in på andra halvlek.

Inläggsmål
Då ledde Göteborg redan med 20 efter mål i 41:a och 46:e minuten.
Båda målen kom efter inlägg från kanten.
Marcus Berg och Niclas Alexandersson gjorde målen.
 Vi visste att de var bra på det, men lyckades ändå inte stoppa dem, sade Peter Swärdh.
 Inte lätt att komma tillbaka in i matchen då med en utvisning på halsen, tyckte mittfältaren Atiba Hutchinson.
Han erkände att HIF inte spelat på topp i den tidiga \"seriefinalen\", men tyckte att början av matchen ändå lovade gott. Hutchinson tyckte att laget inte var bra, men själv var han hemmalagets bäste. Hans snabba spelvändningar och ruscher i djupled kunde mycket väl ha givit ett mål eller två, men hans passningar missbrukades för det mesta.

Blåvitt kontrollerade
Peter Swärdh sade att matchen helt bytte karaktär när utvisningen kom och Göteborgs tränare Arne Erlandsen höll med.
 Efter utvisningen kontrollerade vi matchen och vann välförtjänt.
Helsingborg utnyttjade alla sina byten, men i slutet av matchen var det fler spelare som skulle behöva bytts ut. Laget fick mest slå i från sig, även om Göteborg med 20-ledning i ryggen inte lade ner allt för stor möda på sina attacker.
Arne Erlandsen sade att Göteborgs tuffa matcher den senaste tiden varit positiva för de unga spelarna i laget.
För Helsingborg blir det att ladda om batterierna i veckan. På lördag väntar tredje stormatchen i rad för laget Hammarby på Söderstadion.

Mer läsning

Annons