Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IFK-segern ger guldvittring

Efter 2—0 (1—0) mot Halmstad, tar IFK Göteborg rygg på Djurgården i guldstriden, samtidigt som vice mästarlaget HBK efter blott fem poäng på de åtta senaste matcherna nu blir alltmer indraget i bottenstriden.

Annons
Förra gången som IFK Göteborg besegrade Halmstads BK på Örjans vall var 1996.
Då blev det guld, för övrigt klubbens senaste medalj av ädel valör.
Och ironiskt nog var det just två gamla Halmstadspelare som fällde hemmalaget inför storpubliken 13 928 personer.
 Vi gör en riktigt bra match och tar över helt efter 20. Det var roligt att se de unga killarna ta för sig som de gjorde, Mattias Bjärsmyr och
bröderna Marcus och Jonathan Berg, säger Göteborgs tränare Arne Erlandsen, men tillägger i nästa andetag:
 Men framför allt Stefan Selakovic. Det har vi väntat på länge och extra roligt var att han lyckades så bra just här.
Först Niclas Alexandersson vars högerinlägg i den 32:a minuten styrdes av Halmstads innerback Peter Larsson i eget mål.
 Det var vårt tredje självmål i år och sånt har man inte råd med. I synnerhet inte med ett så ungt och orutinerat lag där det då verkligen
märktes att Tommy Jönsson (skadad) och Magnus \"Turbo\" Svensson (avstängd) saknades, analyserar HBK-tränaren Janne Andersson.
Halmstad hade, trots att Blåvitt kändes vassare i kontringar och fasta situationer, gott hopp om kvittering i andra halvlek.
Men i stället skulle Stefan Selakovic definitivt sänka sitt gamla gäng när han med en väl avvägd nicklobb gjorde 20 efter 54 minuter på Niclas Alexanderssons inlägg.
 Det här behövde vi om vi ska vara med där uppe. Och här trivs man ju sedan tidigare, säger Selakovic och berömmer både passningsleverantör Alexandersson och sin nye anfallspartner, Marcus Berg, ersättare för George Mourad.
 Ett perfekt inlägg som det bara var att sätta pannan till. Och Marcus gjorde ju en riktigt bra match. Överhuvudtaget var det en bra match med högt tempo.
Men efter 20 var Halmstad ett slaget lag.
Luften gick ur HBK som hade intentionerna, men där oftast ett ben eller någon annan kroppsdel från det försvarsskickliga IFK kom ivägen. I stället var Göteborg närmare ett tredje mål i sina vassa kontringar mot ett alltmer virrigt Halmstads BK som har en tung augustimånad framför sig.
Efter säsongens tredje självmål och en miserabel formkurva får laget nu i stället börja se upp bakåt i tabellen.
 Men får vi bara tillbaka Tommy och Turbo är jag inte orolig. Vi är betydligt bättre än så här och visar det också glimtvis. Men då behöver vi
spelare med erfarenhet på planen. Såna som Göteborg hade som kan stänga en match.

Mer läsning

Annons