Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IFK startar damlag – efter 110 år

IFK Sundsvall är redan igång med sin nya flickfotbollsverksamhet. Men redan till våren kommer föreningen även att kunna stoltsera med ett seniorlag på damsidan. – I stort sett handlar det om veteranerna i Nedansjö, som sökt sig över till oss, meddelar Kenneth Selvehed i IFK-styrelsen.

Annons
Det innebär att \"Lill-Eva\" Andersson, Denita Broman, Erika Häggberg (tidigare Kristmansson), Frida Granlund med flera kommer att utgöra stommen i IFK Sundsvalls första damlag någonsin.
Och då handlar det om 110 års idrottshistoria.
Men som de flesta förstår handlar det inte om någon värvnignskampanj från vår sida, utan ungdomarna är fortfarande prio ett för oss. Däremot är det så, att flera av de här spelarna har velat fortsätta någonstans i stan. Och i ett par fall finns kopplingar till flickfotbollen hos oss. Så när förfrågan kom valde vi att ställa oss positiva till det hela, berättar Kenneth Selvehed.
IFK Sundsvall går därmed mot strömmen och söker utvidgning i den redan stora föreningen via en damsektion.
Det låter kanske märkligt. Och resursfrågan är förstås något som diskuterats, men eftersom kullarna minskat på pojksidan och anläggningssidan med Balders i centrum växt ser vi att det finns utrymme att göra den här satsningen, säger Kenneth Selvehed.
Damtrean i Medelpad har därmed begåvats med tre nya lag.
Det är Alby FF, Indal/Kovlands IF, Lucksta IF och IFK Sundsvall.
Däremot försvinner alltså Nedansjö IK. Och redan i höstas tvingades Matfors dra sig ur division III Medelpad med sitt damlag.
Men vi ökar och kommer tillsammans med Jämtland/Härjedalen att jobba fram en \"elitserie\" med de tre bästa division III-lagen från respektive distriktsserie, som under hösten gör upp om en plats i division II, berättar Ulf Olofsson på Medelpads Fotbollförbund.
Olofsson vidareutvecklar dessa tankar:
Vi ser att lagen härifrån har haft svårt att ta plats och etablera sig i division II. Selånger, Timrå och Heffnersklubban har de senaste åren försökt hålla sig kvar, men haft jobbig. På det här sättet skulle tjejerna och föreningarna under hösten med hårdare matchning både inom och utanför det egna distriktet bli förberedda på ett helt annat sätt inför det som komma skall om man avancerar uppåt...

Mer läsning

Annons