Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IFK Sundsvall upp i tvåan

/
  • Jubel och champagne efter IFK Sundsvalls avancemang. Subhan Malai (mitten) var den som skickade laget till tvåan för första gången på nio år. Detta efter 2–1 över Forssa i går.

Han har nött bänken hela säsongen. I går klev Subhan Malai in med tio minuter kvar – och nickade IFK Sundsvall till division II strax innan slutsignalen. – En dröm har gått i uppfyllelse, jublar segerhjälten.

Annons
Några matcher har han spelat från start.
Resten har han tillbringat på bänken med kortare inhopp.
Det har varit jobbigt, men Subhan Malai har laddat och väntat på sin chans.
I går kom den.
Och som han tog den.
Med fyra minuter kvar av ordinarie tid satte han pannan på ett lågt inlägg och fick en perfekt träff. Målet innebar 21-seger till IFK Sundsvall över Forssa BK och avancemang till division II.
Jag tänkte bara att jag skulle spela enkelt och göra mål om jag fick hoppa in. Och det gjorde jag.
Han omfamnas av lagkamrater, ledare och släktingar. Gratulationerna vill aldrig ta slut till årets nyförvärv från Sund.
Killarna tar med sig champagnen in i omklädningsrummet och fortsätter fira i segerruset. Tränaren Kenneth Svensson kommer långt efter de andra, glad men utmattad.
Det här var ganska skönt... härligt att få vinna ett kval! Och jag hoppas för IFK:s skull att man nu kan etablera sig eller nå ännu högre. Styrelsen är oerhört seriös och ligger steget före, säger Svensson.
Om framtiden vill han inte sia. I stället vill han se bakåt, åtminstone ett tag.
Först på 10 som kaptenen Thomas Dahl skickade in via en kanonnick, sedan på Subhan Malais 21-mål då IFK hade en oerhörd press.
Vi trodde att vi skulle få kontroll i andra, men det blev helt tvärtom. Så vi flyttade upp allt vad vi hade för att få till ett segermål. Och nu ska vi bara njuta.
En som redan jobbar framåt däremot är ordföranden Harald Englund.
Det här är en jätteframgång för föreningen. Och vi har redan börjat jobba. Vi behöver naturligtvis förstärka med rutinerade spelare eftersom vi är så ungt lag. Fredrik Carström är ju redan klar, och så hoppas vi på ett par till, säger han och fortsätter:
Så jag tror inte att vi blir ett strykgäng.

Mer läsning

Annons