Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Igelström lägger av

Emma Igelström lägger av med simkarriären.
Längre sjukdomsperioder med bland annat två operationer gör att hon nu tvingas ta beslutet.
—  Hon hade tårar i ögonen när hon berättade det för mig, säger hennes tränare Ann Mårdbrink till TT.

Annons
I september förra året kom beskedet, Emma Igelström skulle försöka göra en comeback efter att ha tvingats ta timeout från simningen för behandling mot ätstörningar.
På fredagen kom ett nästan lika oväntat besked, kampen i att försöka ta sig tillbaka till simeliten är över, i stället väntar nu en civil karriär där hon bland annat ska studera till läkare.
 Det här beslutet har kommit fram efter sjukdomsperioden som hon haft under vårsäsongen 2005. Träningen kom i gång jättefint men sedan var hon bland annat tvungen att göra två operativa ingrepp, berättar Ann Mårdbrink.
Hon vill inte avslöja vad för någon typ av ingrepp det handlat om.
 Hon tvingades ju stå över SM här i Göteborg som hon i stället såg från läktaren. Då kommer jag ihåg att hon sa: "Det här ger mig blodad tand".
Men efter ytterligare sjukdomsproblem, bland annat en magförgiftning så kom samtalet till Ann Mårdbrink.
 Hon sa att hon vill träffas och prata. Det var tårar i ögonen från hennes sida och hon sa: "Jag kommer att göra dig ledsen men jag har tagit beslutet att sluta simma, det är inte beroende på något i träningen, det här har varit en av mina bästa stunder i simningen men det här beslutet har mognat fram".
Emma Igelström var under en period Sveriges allra största simstjärna. Hon tog bland annat tre VM-guld, tio EM-guld och satte sju världsrekord, hon sågs också som ett av Sveriges största OS-hopp inför Aten förra året innan hon tvingades ta ett avbrott på grund av ätstörningarna.
Hennes beslut att nu definitivt lägga av kommenteras av förbundskaptenen Tomas Jansson i ett pressmeddelande:
"Jag har full förståelse för Emmas beslut, hon vet vad som krävs för att nå toppen igen och finns inte motivationen är det ingen mening att tro på en fortsatt elitsatsning. Var sak har sin tid och elitidrottare är man inte hela livet".

Mer läsning

Annons