Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inför Fotbollsomstarten

Semestern är över i Medelpads fotbollsserier. I veckan är det åter dags för avspark och ST-sporten har tagit tempen på de olika serierna.

Annons
Division 2 Norrland:
Hett om öronen. Det kan det bli för IFK Timrå som inleder höstsäsongen med bortamatch mot obesegrade serieledarna Östersund. Men målglada Timrå vill fortfarande vara med i toppen.
Vi kunde haft betydligt fler poäng om vi hade skött våra kort rätt. Det kan bara bli bättre än våren och vi siktar fortfarande på topp fyra, säger Bill Falk.
I toppen har Östersund, trots intakt förlustnolla, inte dragit ifrån alls utan jagande Robertsfors, IFK Luleå och Umeå ligger tätt inpå. I botten riskerar Hemmingsmarks IF att bli rejält avhängda om inte poängen börjar trilla in.
Division 3 Mellersta Norrland:
Jämnt och spännande. Och både Kuben och försvarsstarka IFK Sundsvall med i toppen bakom starka Ersboda bäddar för en intressant höstsäsong. I mittenskiktet behöver Stockvik, som kommit igen efter en tuff inledning, och Matfors poäng för att skapa sig andrum till botten.
Försvarsspelet är jag nöjd med, men vi borde ha gjort fler mål framåt. Det har blivit för många kryss, men vi har bra slagläge inför hösten, säger IFK Sundsvalls tränare Kenneth Svensson.
Division 4:
Ett manfall på nästan två lag blev för mycket för att Essvik skulle orka helt och hållet under vårsäsongen. Men det bekymmersamma tabelläget oroar inte i laget.
Våren gick bra med tanke på att vi tappade så många spelare. Trillar vi ur så tar vi nya tag i femman nästa år, säger Peter Ruda, tränare i Essvik.
I toppen har Svartvik lyckats få ett fem poängsförsprång till Selånger och ett koppel lag som kämpar på en jämn övre halva. Särklassiga jumbon Ljustorps IF väntar fortfarande på första segern och behöver poäng för att inte bli helt avsågade.
Division 5:
Serieledande Heffners-Ortviken har gått fram som en ångvält och vann elva av tretton matcher före uppehållet. Det ser knappast ut att gå sämre i höst. HOIF har fått klart med Granli IP som ny hemmaarena och gjort klart med en riktig målvakt, Henrik Jezik. Därmed slipper utespelarna att vakta målet i höst. Bland de jagande lagen är det tätt och bara två poäng skiljer mellan tvåan och femman. I botten sitter Söråker, Indal och Ljunga fast och måste börja ta poäng för att inte hamna efter helt.
Division 2 Södra Norrland, damer:
I en väldigt jämn serie har fyran Sund IF en klar möjlighet att blanda sig i den riktiga toppstriden i höst just nu dessutom med en match mindre spelad än de flesta lag.
Målsättningen är att vara med och bråka längst upp. Vi ska försöka ge Hudiksvall en match om det, säger Sunds tränare Stefan Wickström.
I botten verkar Krokom/Dvärsätt vara avhängda och den riktiga kampen ser ut att bli i toppen. Vinner Sund sin hängmatch är laget bara en poäng efter serieledarna Hudiksvall. Den 30/7 möts de i Sund.
Divison 3 damer:
SDFF:s farmarlag Sundsvall FK leder väntat före Alnö och nya Nedansjö. Alnö, med förre Landvetter-spelaren Gabrielle Eriksson i laget, ser farliga ut och kan utmana SFK ändå in på målsnöret. Avhängda kvartetten Matfors, Torpshammar, Stöde och Heffnersklubban matchar ungt och räcker inte riktigt till.
Om inget oväntat inträffar så kommer det handla om just SFK, Alnö och Nedansjö i kampen om seriesegern.
Målsättningen för oss är att gå upp så snart som möjligt i tvåan så våra spelare kan få bättre matchning, säger SFK:s tränare Tony Öberg.

Mer läsning

Annons