Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen barnlek för Kidd

Det var Trevor Kidd mot Kovland. Den meriterade NHL-målvakten släppte bara in ett av 42 skott i Ånäshallen och vann matchen åt sitt Örebro.

Annons
Men jag bjöd Kovland på målet och är inte nöjd med det, kommenterade Torontokeepern.
Under sin långa hockeykarriär med spel i bland annat NHL-klubbarna Calgary (199197), Carolina (199799), Florida (19992002) och senast i Toronto (20022004) har Kidd upplevt en hel del. Inte minst stora arenor med tusentals hockeyfans på läktarna.
I går kom 33-åringen till Ånäshallen i Kovland för kvalseriematch mot allsvenskan. Inför 328 personer.
Publikmässigt kändes det nästan som en träning och att vi sedan skulle åka iväg till en annan arena för match.
Däremot fick Kidd göra skäl för sin lön. Speciellt i första och sista perioden, där hemmalaget var överlägset spelmässigt och vann skotten med 187 respektive 155.
Det går inte att bara vara fysiskt närvarande. Nej, den här sporten handlar minst lika mycket om vilja och energi och dessa egenskaper visade vi inget av i första perioden, ansåg Trevor.
Den sistnämnde hann bland annat göra en jätteplock på ett närskott från Anders Meiton och avstyra ett friläge från Fredrik Selin.

En chans ett mål
Mycket mer än en riktigt farlig målchans hade inte Örebro i första perioden och den resulterade.
I en normal match borde vi haft ledningen med tre-fyra mål efter första perioden. Örebro var sämre än både Jämtland och Kiruna, men jag blev väldigt imonerad av deras målvakt. Han var ju stor som ett hus, menade Stefan Smedberg.
Gästerna jämnade ut spelet något i mittenperioden och fick också full utdelning. Först 02 (7.35) på en kontring och därefter 03 (14.29) i spel fem mot fyra.
Vi skärpte oss i andra, men sedan blev det stillastående och sämre i tredje igen. Därför tog jag time-Out för att väcka grabbarna, menade Örebrotränaren Lars Andersson.
Hemmalaget hade då redan reducerat till 13 genom Fredrik Selin. Detta sedan Kidd slarvat med pucken bakom egen kasse och \"Sillen\" blivit ren mot tom kasse i numerärt överläge.
Närmare än så kom aldrig Kovland. Trots att laget gjorde en av säsongens bästa insatser.
Jag tycker synd om grabbarna som inte får några poäng i en sådan här match, tillade Smedberg.
På läktarna i Ånäshallen fanns flera nyfikna profiler. Exempelvis Miikka Kiprusoff, Aki-Petter Berg och Sundsvallstränaren Sune Bergman.
Den sistnämnde blev nog lite orolig inför derbyt på söndag.
Förmodligen är Sune livrädd. Speciellt som vi kommer att lyfta oss ännu mer till den fighten, avslutade Markus Sjöberg med glimten i ögat.

Kovland HockeyHC Örebro
13 (01, 02, 10)
Första perioden: 01 (1.28) Niclas Lihagen (Mattias Lundblad). Skott: 187.
Andra perioden: 02 (7.35) Viktor Torstensson (Niclas Lihagen), 03 (14.29) Johan Adolfsson (Martin Zajicek, Andreas Westlund). Skott: 911.
Tredje perioden: 13 (3.43) Fredrik Selin (Markus Sjöberg, Fredrik Böhlenius). Skott: 155.
Skott totalt: 4223.
Utvisningar: Kovland 6 x 2 och Örebro 12 x 2 minuter.
Domare: Björn Larsson, Ljusne.
Publik: 328.

Mer läsning

Annons