Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen damlandskamp mot Island i IP — nytt försök nästa år

Medelpad fick nej. Damlandskampen i fotboll mot Island 28 augusti spelas i Degerfors i stället.
— Men vi ger oss inte. Redan nu har vi skickat in en ansökan om att få arrangera nästa års VM-kvalmöte med Portugal, säger Lars-Erik Öberg, ordförande i Medelpads Fotbollförbund.

Annons
Såväl det internationella förbundet, FIFA, som det europeiska, UEFA, godkänner från och med i höst internationellt tävlingsspel på konstgräs.
FIFA var först, UEFA har hakat på, och även från "svenskans" sida råder det ingen tvekan om att inställningen till konstgräs är positiv.
Ändå var det konstgräset i IP som fick det svenska förbundet att placera Inslandsmatchen i höst i Degerfors.
Vi träffades under dam-EM-slutspelet, och jag fick då klart för mig att Svenska Fotbollförbundet frm till årsskiftet ville hålla fast vid de regler och rekommendationer som gällde vid årets början. Att UEFA ändrar redan från höstsäsongen har man valt att bortse ifrån, förklarar Lars-Erik Öberg.
Öberg har förståelse för denna hållning bland annat av "praktiska skäl" men hoppas kunna vara med och konkurrera nästa år i stället.
Och då är det VM-kvalet mot Portugal den 7 maj som hägrar.
Det är 15 år sedan det spelades en A-landskamp (damerna, då också) i Idrottsparken och med tanke på årstiden tror jag faktiskt det skulle passa mycket bra med en match på vår konstgräsmatta i nya Idrottsparken, för apropå de tester som gjorts och uppmärksammats här uppe så börjar fler och fler hålla med om att även naturgräsplanerna i rättvisans namn borde granskas på samma sätt.
Huvudsyftet är dock att kunna stimulera intresset för damfotboll här i distriktet. SDFF gör ju sitt till genom sitt fina spel i norrettan. Nu vill vi bidra ytterligare, säger Lars-Erik Öberg.

Mer läsning

Annons