Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen fara med Anders Svensson

Anders Svenssons knäskada är inte allvarlig. Landslagsmittfältaren kan vara tillbaka på planen redan till helgen. – Det här var oerhört viktigt för både oss och landslaget, säger Elfsborgs sjukgymnast Martin Larsson till TT.

Annons
Det var i Elfsborgs bortamatch mot Hammarby på onsdagskvällen som Svensson fick utgå i början av den andra halvleken med känningar i höger knä.
Och redan på torsdagen skickades 31-åringen till magnetkameraundersökning.
Varken Svensson själv eller Elfsborgs sjukgymnaster kunde innan sjukhusbesöket säga vad som var mittfältarens problem, men tanken på ännu en skadad landslagsspelare efter en skadefylld vår var oroande.
Blödning
Men under eftermiddagen, efter att Svensson undersökts av idrottsläkaren Leif Swärd, kom lugnande besked.
Känningarna i knäet är bara en liten blödning.
 Anders mår bara bra. Menisken och allt var intakt. Han har fått en smäll på inre ledbandet, vilket orsakat en blödning. Han kan gå obehindrat, men är lite öm när man trycker på knäet, säger sjukgymnast Larsson som berättar att Svensson har varit orolig.
 Klart att han har varit det. Det är ju hans kropp. Och även vi andra har varit oroliga. Anders betyder ju oerhört mycket både för oss och för landslaget.
Spelar på lördag?
Med Tobias Linderoth redan skadad hade en allvarlig skada på Anders Svensson varit ett mardrömsbesked för landslagsledningen. Nu verkar det i stället som om Svensson ska kunna spela redan i lördagens match mot Kalmar.
 Han behöver egentligen inte vila så mycket, utan kan börja med lättare träning redan i morgon (läs fredag). Sen får vi se om han kan vara med redan på lördag, säger Larsson.
Och Svensson själv var givetvis nöjd efter läkarundersökningen.
 Jag fick bästa tänkbara besked. Om det inte smärtar för mycket så är det ingen fara för medverkan på lördag, säger han till Elfsborgs hemsida.

Mer läsning

Annons