Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen Henke mot Malta - Lunkan utbytt

Henrik Larsson spelar inte VM-kvalmatchen mot Malta den 4 juni. —  Han är inte i form för att spela på den nivån efter en så lång skadeperiod, motiverar förbundskapten Lars Lagerbäck.

Annons
Henrik Larsson hoppade i helgen in och spelade i ligan för sitt spanska mästarlag Barcelona. Men \"Henke\" duger ännu inte i det svenska landslaget, det har Lars Lagerbäck kommit fram till efter en diskussion med Henke.
 Jag skulle vilja säga att det här är vårt beslut, inte mitt beslut. Han har ju bara tränat i två veckor efter att ha varit borta i ett halvår och saknar matchtempo, säger fotbollens förbundskapten.
Lagerbäck tycker ändå det finns gott om anfallare inför mötet med Malta på Ullevi i Göteborg. Johan Elmander finns åter med i truppen i Larssons frånvaro, liksom Markus Rosenberg, Markus Allbäck och Mattias Jonson.
De tampas alla om en plats bredvid givne Zlatan Ibrahimovic.

Hyllar Zlatan
 Zlatan har utvecklats oerhört sedan han kom till Juventus. Jag håller honom som en av världens absolut bästa anfallare. Jag tycker att han är mer komplett än till exempel Ronaldo, som mer är en utpräglad målskytt, säger Lagerbäck.
Lagerbäck har specialstuderat anfallsspelet och avsluten i den senaste VM-kvalmatchen mot Bulgarien (seger 30), och trots att Juventusanfallaren då gick mållös av planen får han mycket beröm av förbundskaptenen.
 Även om han inte fick så höga betyg efter matchen mot Bulgarien så tycker jag att det var en av hans allra bästa landskamper. Zlatan har utvecklat spelet utan boll, det är ju han som öppnar ytan för Fredrik Ljungberg när vi gör det första målet.
Ibrahimovic som är nybliven italiensk mästare finns givetvis med i laget som möter Malta.
 Vi ska spela med det bästa laget. Liechtenstein spelade 22 mot Portugal så jag tycker det är oerhört farligt att underskatta den här typen av motståndare. Vi vann med 70 borta, men jämfört med det laget hade de åtta nya i startelvan i den senaste matchen, fortsatte Lagerbäck.

Alexandersson högerback?
Zlatan Ibrahimovic, Markus Allbäck, Mattias Jonson och Niclas Alexandersson har alla sedan fått ledigt till träningsmatchen mot Norge onsdagen den 8 juni. Ibrahimovic och Alexandersson har matcher med sina klubblag den 9 juni, medan Allbäck och Jonson fått ledigt.
Till Norgematchen är därför Alexander Östlund, Alexander Farnerud och Fredrik Berglund aktuella för spel.
Feyenoordförsvararen Östlund är avstängd efter två varningar tidigare i kvalspelet och får inte spela mot Malta. Som alternativ på högerbacksplatsen ser Lagerbäck nu matchotränade Mikael Nilsson, återinkallade Norgeproffset Christoffer Andersson och mittfältsveteranen Niclas Alexandersson.
 Niclas är ett alternativ, vi har ju använt honom som ytterback tidigare, säger Lagerbäck.

Hedman utanför truppen
Målvakten Magnus Hedman finns inte med i truppen och kan ha gjort sitt i blågult.
 Magnus har spelat väldigt, väldigt lite i Celtic i år och vi var överens om att han inte skulle vara med den här gången.
Lagerbäck utesluter inte att Hedman återkommer i blågult.
 Men det beror helt på vad som händer med hans karriär nu.
Givne förstekeepern Andreas Isaksson får nu Eddie Gustafsson, proffs i norska Ham-Kam, som träningspartner.

Mer läsning

Annons