Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen ny tränare klar för Malmö FF

Uppgifter om att Djurgårdens förre guldtränare Sören Åkeby skulle vara mer eller mindre klar för Malmö FF förnekades bestämt av klubben på fredagen.

Annons
Både sportchefen Hasse Borg och ordföranden Bengt Madsen säger till TT att uppgifterna om Åkeby inte är sanna.
 Vi sonderar terrängen och talar med flera olika kandidater, säger Hasse Borg.
När det kan bli klart med en ny tränare för Malmö FF ville Hasse Borg inte säga något om.
 Det kan ta en vecka, det kan ta en månad. Det är en viktig fråga som kräver sin tid. Det enda som är säkert är att det kommer att finnas en huvudtränare för Malmö FF den 1 januari nästa år.
Spekulationerna om att Sören Åkeby skulle ta över tränarjobbet i Malmö efter Tom Prahl har pågått en tid. Bengt Madsen sade på fredagen till SVT Text att uppgifterna om Sören Åkeby är ren lögn.
 Det finns inget avtal skrivet med Sören Åkeby och vi är inte på väg att skriva något heller.
Innan Madsen åkte till Egypten på semester sade han också att klubben inte är nära en lösning på tränarfrågan.
Århus sportchef Brian Steen Nielsen, som för övrigt har spelat i MFF, ställer sig frågande till uppgifterna om att Åkeby är aktuell för Malmö. Nielsen tror inte att något kontrakt kommer att skrivas under den närmaste tiden.
 Det tror jag inte. Om det hade varit så, så utgår jag ifrån att jag hade blivit informerad om det, säger Nielsen till danska nyhetsbyrån Ritzau.
Århus sportchef vill inte uttala sig om huruvida det är realistiskt att Åkeby lämnar klubben redan i vinter, med ett halvår kvar på sitt kontrakt.

Mer läsning

Annons