Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen värdelös nolla

/
  • Ingrid Karlsson och Mummys Marco svarade för en kanoninsats i gårdagens Grand Prix-klass i Sundsvall Summer Horse Show. Felfritt i grundomgången räckte till en tredjeplats och därmed har de också kvalat in till SM i höst.

Där satt den! Första felfria 1.50-hoppningen någonsin för Sundsvallsryttaren Ingrid Karlsson. Och detta i gårdagens Sundsvall Grand Prix där hon slutade trea.

Annons
Ingrid lyser av lycka, skyndar sig ut ur ridhuset och greppar telefonen redan innan hon sitter av sin häst direkt efter grundomgången.
Jag ringde till mamma och berättade att jag nollade. Hon kunde inte vara med för det var ridskoleavslutning hemma, förklarar Ingrid när det efter omhoppningen stod klart att hon blev trea.
Ingrid ler.
Och ler ännu mer.
Och tacka för det. Det var ju Ingrids och Mummys Marcos bästa hoppning i karriären.
Det här var första gången som jag var felfri i 1.50. Dessutom har jag kvalat in till SM, säger hon.
Ingrid och Mummys Marco från Sundsvalls Lantliga RF var bara ett av tre ekipage som var felfria efter gårdagens avslutande Grand Prix och därmed tog de sig till omhoppning. Dessutom hade de snabbaste tiden.
Men då gjorde nerverna sig gällande.
Ingrid gick på för hårt i viljan att vinna och det gick inte alls.
23 fel och en tredjeplats efter segrande Richard Idenius från Loviseholms RF och tvåan Christine Fältström från Gävle RS.
Jag red bort mig, konstaterar Ingrid.
Det spelade dock ingen roll, för den största segern för Ingrid den här helgen var ändå att hon var felfri i grundomgången.
Jag har hela tiden vetat att jag skulle kunna hoppa så här. Men det har alltid varit någonting som satt stopp för det.
Nu väntar inomhus-SM i höst för hennes del. I fjol blev hon fyra och i år trea, så två placeringar räckte för att kvala in till SM.
Näsets Maria Bäckström tog en tredjeplats på samma höjd i lördagens tävling, men i går missade hon och Aletto Joter omhoppningen.
Helgens Sundsvall Summer Horse Show har inte varit helt utan komplikationer. Först ett tragiskt dödsfall av hästen Prince i lördags och gårdagens tävlingar som nästan regnade bort.
Tidigt på söndagsmorgonen fattades beslutet att flytta in tävlingen i ridhuset.
Det har varit lite jobbigt, men personalen och medlemmarna har varit fantastiska, säger tävlingsledaren Johanna Hammarstrand.
Johanna är nöjd med helgens evenemang med rekordmånga starter.
Summerar man helgen så får vi nog vara nöjda, säger hon.

Mer läsning

Annons