Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget dressyr-EM i Moskva

Annons
Den 2931 juli avgörs dressyr-EM. Men inte i Moskva, som det var tänkt. Och frågan är om mästerskapet hinner avgöras under den planerade tidsperioden över huvud taget.
Med bara tre veckor kvar till mästerskapet har Internationella ridsportförbundet, FEI, fråntagit Moskva arrangörskapet eftersom organisationen hittills inte kunnat visa de ekonomiska garantier som FEI krävt.
 Jag är ledsen för de hårt arbetande arrangörernas skull, säger den internationella dressyrkommitténs ordförande Mariette Whitages.
 Men utan de nödvändiga garantierna kunde vi inte riskera att skicka Europas topphästar till en tävling som omgavs med så många frågetecken.
Ännu har ingen ersättningsplats utsetts, och för deltagarnas del innebär ändringen stora omkastningar i planeringen. Svenska medaljhoppet Jan Brink är ändå nöjd. Hellre ett definitivt besked än de spekulationer som hittills omgärdat Moskvas arrangörskapacitet:
 Det känns skönt att det inte blir av, det har varit ett väldigt velande hit och dit hela tiden, säger den regerande EM-silvermedaljören.
 Det kändes osäkert att åka till ett land där så mycket hänger i luften. Men jag hoppas verkligen att EM blir av på en annan plats.

Mer läsning

Annons