Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget kan stoppa Loeb

Annons
Sebastien Loeb vann även det argentinska VM-rallyt, som avslutades på söndagen. Fransmannen har därmed tagit sex raka segrar vilket är rekord i mästerskapet. Segermarginalen till Finlands Marcus Grönholm på andra plats var 26,1 sekunder, medan norrmannen Petter Solberg var drygt 55 sekunder efter segraren.
Regerande mästaren Loeb toppar VM-serien på 75 poäng efter nio av 16 deltävlingar, hela 27 poäng före tvåan Petter Solberg, Norge.
 Det här var det tuffaste loppet hittills i år. I dessa svåra förhållanden var det inte lätt att köra för fullt. Jag var hela tiden på gränsen, sade Loeb.
Solberg misslyckades med däckvalet på lördagen och fick även problem med bromsarna. Han var inte helt missnöjd med bronsplatsen.
  En tredje plats är inte så illa. Det gäller bara att acceptera att Loeb gör saker bättre. Men halva VM-serien återstår och mycket kan hända, sade Solberg.
Daniel Carlsson kom på 15:e plats efter att han tvingats bryta på fredagen på grund av ett elfel. Han gjorde sin omstart på lördagen med 10 minuters påslag men hade då problem med stötdämparna i sin Peugeot.
 Jag är inte nöjd med resultatet, men hela rallyt har varit en bra erfarenhet, sade Carlsson, som ligger på 16:e plats i VM-sammandraget på fyra poäng.

Mer läsning

Annons