Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget kan stoppa Sundsvall Dambasket

Ren utklassning. Det handlade det om då Sundsvall Dambasket i går hemma mot Umeå Comets säkrade uppflyttningen till Damligan.

Annons
Otroligt skönt. Det här har vi jobbat hårt för i två års tid, menade Sundsvalls veteran Helen Hedblom, som är sugen att fortsätta även nästa säsong.
Redan klara? Jo, i praktiken är det så. Helen Hedblom förklarade varför:
Om vi ska missa uppflyttning krävs förluster i båda matcherna mot Karlstad samtidigt som Umeå besegrar Karlstad med 60 poängs marginal.
Låter inte speciellt troligt. Särskilt som Sundsvall verkar vara helt överlägset i den här kvalserien till Damligan.
Sundsvallstjejerna fick lite extra tändvätska genom att läsa Umeå Comets hemsida före gårdagens match.
Där stod något om att det bara var en slump att vi vann så klart där uppe i Umeå (med 27 poängs marginal). Vi ville förstås bevisa motsatsen, fortsatte Helen Hedblom, som är inne på sin tolfte säsong i Sundsvalls-tröjan.
Egentligen finns det bara en årgång som Helen kan jämföra med det nuvarande laget.
Det var 199697 då vi förlorade kvalmötet mot just Umeå och missade en plats i högsta serien. Så därför känns det här som en härlig revansch.

Inledde starkt
Sundsvall inledde med att gå ifrån till 80 redan efter två minuter. Efter första perioden var ställningen 2310 och hemmalaget såg redan i det läget oslagbart ut. I halvtid hade försprånget ökats till hela 4618.
Jag är lite förvånad över Umeås inställning till den här matchen. Även om vi vann med 27 poäng där uppe så bjöd de på betydligt hårdare motstånd i den matchen, menade Sundsvallscoachen Henrik Wikström, som i tredje perioden luftade större delen av bänkspelarna.
Det gjorde att gästerna kunde hämta in en del poäng, men detta var av akademisk betydelse.
Sundsvall vann med 8853 och kan inte missa Damligan. Även om segerfesten får vänta till efter hemmamatchen mot Karlstad på lördag.
Det känns förstås väldigt skönt efter den här segern. Karlstad är enligt mig ett mer komplett lag än Umeå så i den matchen krävs det att vi jobbar ännu hårdare, fortsatte Henrik.
Ida Södersten blev bästa poängplockare i Sundsvall med sina 20 pinnar.
Jag har gjort 26 som bäst annars i vinter. I dag fick vi en gudomlig start och nu känns det bara härligt, kommenterade Ida.
Jo, härligt överlägset. Det var Sundsvall i går.

Sundsvall DambasketUmeå Comets
8853 (2310, 238, 1422, 2813)
Poängplockare Sundsvall: Ida Södersten 20, India Lewis 19, Katri Pesur 14, Helen Hedblom 11, Linda Sundelin 6, Torun Ytrehus 5, Erika Karlsson 4, Veronica Wenner 4, My Andersson 3, Anna Henriksson 2. Umeå: La Tesha Lee 15, Sara Sundström 7, Ellinor Flink 6, Frida Jonsson 6, Caroline Sigefelt 5, Sara Granberg 5, Kristin Nordberg 3, Sanna Malm 2, Cindy Ejneborn 2, Anneli Holmström 2.

Mer läsning

Annons