Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlust för Granlo: "Det kändes som ett rån"

/
  • Granlos nyförvärv från Tjeckien gjorde mål i samtliga tre gruppspelsmatcher under försäsongsturneringen Scandic Cup.

Granlo BK har tillbringat helgen i Umeå och försäsongsturneringen Scandic Cup.
I semifinalen blev det en snopen förlängningsförlust mot Mika Kohonens finska lag SPV.
– Det kändes som ett rån, vi körde över dem på slutet, säger Granlotränaren Magnus Svensson.

Annons

Segern mot tjeckiska Mlada Bolesvlav i fredags följdes upp av två kryss under lördagen. Först 7–7 mot Wibax från Piteå och sedan 2–2 mot arrangörsklubben IBK Dalen.

– Vi startade inte så bra mot tjeckerna, men vann ändå och Wibax fick alldeles för mycket utdelning på sina kontringar. Inför matchen mot Dalen bestämde vi oss för att spela innebandy både framåt och bakåt och då gör vi det riktigt bra. Att vi inte vinner är en slump, säger Svensson.

I söndagens semifinal gav Jonas "Bulan" Berglund Granlo ledningen när han skickade in sitt fjärde mål på lika många matcher.

Men finska SPV gick ikapp och förbi innan Patrik Fransson kvitterade i den tredje perioden. Matchen gick till förlängning där Sami Koski avgjorde med ett rappt frislag med nio sekunder kvar.

– Vi skjuter fem skott på mål i förlängningen och sedan får de ett tveksamt frislag där vi inte ställer upp en bra mur.

Pang och mål av Sami Koski med nio sekunder kvar och äventyret var över. Så också försäsongsmatcherna.

Nu sälls fokus på Fyrishov den 17 september. Säsongspremiär mot Robin Nilsberths Storvreta.

– Vi har haft en fantastisk försäsong utan skador och med lugn och ro. Nu tänder vi till och höjer tempen, säger Magnus Svensson.

Granlotränaren såg mycket positivt bland sina spelare under matcherna i Umeå.

– Vi tycker som lag att Adam Persson har varit turneringens bästa back, han har varit helt felfri med och utan boll och missar inte en passning, Han har verkligen varit magisk, säger Svensson som även var nöjd mer Tomas Åhrberg och att Ondrej Mikes levererar mot bra motstånd.

– Det är många spelare som har gjort det riktigt bra. Sedan är det ju så att Johan Samuelsson och hans personlighet genomsyrar det här laget. I Granlo BK är vi 16 Johan Samuelsson-kloner som spelar innebandy. Sedan är det ju tur att vi har en sån som "Bulan" också så att det blir mål ibland ...

Mer läsning

Annons