Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Granlo vann i Norrlandsderby

/

Patrik Fransson heter säsongens första målskytt i Granlo BK.
Det tog bara två minuter in i premiärmatchen mot nyblivna Allsvenska laget, Hudik/Björkberg, innan "Frasse" vispade upp en karaktäristisk backhand i nättaket.

Annons

Granlo var stora favoriter i träningsmatchen och pressade Hudik/Björkberg högt i banan från första avblåsning. Sundsvallslaget uppvisade stor energi i försvarsspelet och spelglädje i offensiven. Redan fem minuter in i matchen stod det 3–0, efter mål av bröderna Johan och Anton Samuelsson.

Den första perioden präglades av det höga tempot i inledningen och blev en underhållande historia. Hudik jobbade sig in i matchen med sina kvicka spelvändningar och gjorde tre mål, men fick ändå gå till pausvila med fyra måls underläge. 7–3 och matchen var naturligtvis i praktiken avgjord.

Andra perioden blev Hudik/Björkbergs, som lyckades dra ner på tempot och sätta sitt låga försvarsspel. Hälsingarna gjorde också periodens enda mål.

När bortalagets Victor Borg sköt in 5–7 i början av tredje perioden fick de 253 åskådarna i Sundsvalls Sporthall uppleva lite spänning. Spelet böljade fram och tillbaka och även om Granlo hade de vassare chanserna, saknade inte Hudiksvallslaget lägen.

Som det så ofta är när en match står och väger var det ett lite slumpartat mål som avgjorde. Och som brukligt i Granlo BK Sundsvall var det Anton Samuelsson som var sist på bollen. "Affe" gick själv på en kontring, bågade runt sin försvarare och sköt 8–5 via målvakten.

Pricken över i:et stod 17-årige William Rikner för, som var helt orädd i sin debutmatch och gjorde sitt andra mål för kvällen, fint framspelad av nyförvärvet Max Wahlgren.

– Willes fina rörelsemönster i slottet och Max geniala passningar var en fröjd för ögat, kommenterade Magnus Svensson två av sina debutanter.

Men det var ett annat av nyförvärven som stod ut lite extra.

– Jocke Pettersson visade vilken tillgång han kommer att bli för oss i år. Att han är en teknisk och spelskicklig herre råder det inget tvivel om, men idag visade han också Sundsvallspubliken vilken urstark närkampsspelare han är.

Magnus Svensson, som gjorde sin första match i Granlobåset på nästan 20 år var nöjd med säsongens första insats.

– Vi hoppades kunna ta Hudik lite på sängen med vår inledande press och fick också några mål att spela på. I takt med att ledningen drog iväg tappade vi lite energi i försvarsarbetet, något som Hudiks snabba forwards tog tillvara på. Men det blev en vinst till slut och en klart godkänd start på säsongen, säger Svensson.

Mer läsning

Annons