Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Innebandyklubbar i samarbete

Sundsvalls IBF och Ankarsvik BK inleder ett samarbete.
Klubbarna kommer att samarbeta på både senior- och juniorsidan – och på sikt hoppas man på ett Sundsvallslag i Superligan.
"Föreningarna vill med detta samarbete ta ett ansvar för att utveckla daminnebandyn i Sundsvall", skriver man i ett pressmeddelande.

Annons

Från och med den kommande säsongen kommer Sundsvalls IBF och Ankarsvik BK att samarbeta på damsidan. Samarbetet innehåller följande delar:

X Samarbetsavtal enligt Innebandyförbundets regler innebärande att spelare i lagens representationslag (division I respektive division II) kan delta i båda föreningens seriematcher.

X Deltagande i JAS (Juniorallsvenskan) med ett gemensamt lag. Avser spelare födda 1998 eller senare.

X Deltagande i DJSM (Damjunior SM) med ett gemensamt lag. Avser spelare födda 1997 eller senare.

Tanken med samarbetet är enligt föreningarna att skapa möjligheter för föreningarnas juniorer.

"Båda föreningarna har haft svårigheter att få behålla spelare upp i högre åldrar, vilket resulterat i att många unga tjejer i tidig ålder måste spela seniorinnebandy för att få matcher. Nu kommer juniorerna att få matcha mot jämnåriga i andra delar av Sverige, vilket deras utveckling kommer att gynnas av", skriver man i ett pressmeddelande.

På sikt hoppas man att samarbetet ska bidra till att Sundsvall får ett damlag på högsta nivå.

"Vi vill att lovande spelare väljer att vara kvar i Sundsvall och på sikt också spelar i ett Superligalag här i stan", skriver man.

Mer läsning

Annons