Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Näsman tillbaka i IBK

/
  • Moderklubben är insomnade US Nacksta, men det var i IBK Sundsvall som Magnus Näsman blev fixstjärna. När han tillbaka i IBK efter två års frånvaro från innebandyn.

IBK Sundsvall har sjösatt sin nya sportkommitté.
Den består av tre innebandyprofiler:
Magnus Näsman, Joakim Hägglund och Johan Nordell.

Annons

Den förstnämnde behöver ingen längre presentation.

Världsmästare 1996, Årets idrottsledare i Medelpad 2013 och coachen som tog Granlo BK till Superligan.

Det räcker så.

Med sig i sportkommittén får han även den förre lag- och kedjekamraten från IBK:s storhetstid, Joakim Hägglund samt mångårige innebandyledaren och klubbens sportansvarige Johan Nordell.

– Det känns fantastiskt kul att ha fått med Näsman i båten. När jag flyttade hem var det en av mina personliga förhoppningar att få jobba ihop med honom igen, säger Nordell och tillägger:

– Näsman är den person i Sundsvall som har överlägset mest erfarenhet av vad som krävs för att ta ett innebandylag till eliten och etablera sig där.

Själv säger Magnus Näsman:

– Det ska bli jättekul att vara med och bidra i IBK Sundsvall igen. Jag har följt utvecklingen under hela våren och är imponerad över hur klubben på så kort tid har skapat en så professionell organisation.

– Det här uppdraget är helt och hållet ideellt så det här gör jag bara för att jag har ett stort hjärta för IBK och vill på så sätt betala igen lite för vad klubben har betytt för mig.

Ungefär på samma sätt resonerar hans gamla parhäst Joakim Hägglund.

– Det fanns ingen tvekan när Nordell frågade, säger han och fortsätter:

– Jag gör vad som helst för att få bära en overall med IBK-loggan igen.

Klubben som tidigare i vår tog tillbaka namnet IBK Sundsvall och tog steg upp i division I har hittat tillbaka till sina rötter.

Mer läsning

Annons