Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har VM-turneringen startat på allvar

Annons

Innebandy-VM får ofta kritik för att matcherna är ojämna och att turneringen inte vaknar förrän det är dags för finalspel. Det ligger en del i det då Sverige och Finland prenumererat på världsmästartitlarna och det allt som oftast handlar om just de två lagen i final. Så kan det bli även den här gången, men själva VM-turneringen lever redan i allra högsta grad.

Dels på grund av den publiksuccé som mästerskapet i Göteborg har varit för svensk del så långt.

Trots att alla visste att Sverige skulle vinna de två inledande matcherna mot Lettland (11-2) och Tyskland (13-3) enkelt var det storpublik på båda matcherna med över 7000 åskådare i Scandinavium.

När sedan den sista gruppspelsmatchen spelades mot Finland på tisdagskvällen slogs det rekord för en gruppspelsmatch i VM när 10414 personer var på plats och följde drabbningen.

Och en riktig drabbning var det sannerligen.

Om inte VM-turneringen hade vaknat innan den matchen gjorde den det utan tvekan under mötet. Det finska laget hade ledningen under stora delar av matchen och spelade oerhört fysiskt – nästintill brutalt. Närkamperna var hela tiden antingen på gränsen till vad som är tillåtet eller över den.

Inledningsvis hade det svenska laget svårt att hantera den finska taktiken, men eftersom stod Sverige upp allt bättre och till slut kunde man vända.

Granlos lagkapten Johan Samuelsson inledde målskyttet, Alftasonen Patrik Malmström följde efter innan Faluduon Galante Carlström och Enström punkterade tillställningen.

Sverige lyckades vinna den gången – men räkna med att det kommer smälla minst lika i en eventuell final på söndag. Efter tisdagens möte vet de svenska stjärnorna vad som väntar.

Jag kom till Göteborg under onsdagen och inledde bevakningen av den här VM-turneringen med en pressträff med det svenska laget. Det märktes att de svenska stjärnorna var irriterade, men inte förvånade, över sättet som Finland valde att spela på i tisdags.

Samtidigt var de fulla av självförtroende efter att ha lyckats vinna matchen trots att Finland till viss del fick den dit de ville.

På torsdagskvällen ställs nu Sverige mot Estland i kvartsfinalen och det ska vara en enkel resa vidare. Men nu är VM-turneringen åtminstone igång på allvar.

Mer läsning

Annons