Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seriesegrarna blickar vidare

Granlo i Superligan – och nu får Ankarsvik sällskap i division I av Sundsvall City som byter namn till IBK Sundsvall.
– Den här stan ska ha två lag i division I, på sikt ska det finnas ett i Allsvenskan också.

Annons

– Den här stan ska ha två lag i division I, på sikt ska det finnas ett i Allsvenskan också.

Det säger Sundsvall Citys tränare Magnus Lannebrink. Timrå IBC har varit närmast att hota stans starkaste lag i herrtvåan, men när domaren blåste av säsongens sista match stod det klart att City gått igenom serien obesegrade.

– Jag är imponerad över grabbarna som har hållit fanan högt över 20 omgångar och inte vikt ner sig en enda match, det brukar alltid komma en dipp, men inte för det här laget, säger Lannebrink.

Nu tar Sundsvall City steget upp och byter samtidigt namn till IBK Sundsvall. Lagbygge pågår – och Lannebrink själv är i alla fall delvis klar.

– Inget är klart, men jag blir troligen kvar i någon form. Jag kommer i alla fall att hålla i försäsongsträningen.

Det är inget fel på intresset för nya IBK Sundsvall.

– Nej, det är stort. Det finns en hel del spelare i andra lag som är intresserade av att spela med oss, samtidigt har vi flera spelare som är i valet och kvalet om de ska fortsätta eller inte.

Lannebrink hoppas att rutinen stannar.

– Det skulle betyda mycket om spelare som Björn (Grönblad), Helin (Thomas), Johansson (Alexander) och Svensson (Patrik) blev kvar ett år eller två i alla fall. De har mycket ruin och vet vad det handlar om.

När laget tar steget upp vet Magnus Lannebrink vad laget behöver jobba på.

– Behöver och behöver, jag tror att vi skulle lära oss bra i ettan redan nu, men vi ska bygga vidare på det vi har haft. Vi har många spelare som är duktiga tekniskt, men vi ska bli ännu bättre på kondition och styrka.

Mer läsning

Annons