Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvallstalanger vann internationell cup

/
  • Alexander Jonsson, Marcus Carlson, Viktor Hammarstedt, Noel Gradin och målvakten Johannes Pettersson från Ankarsvik BK P02 var alla uttagna till Selected Player International Cup i Helsingfors där det blev guld för Sverige.

Ankarsvik BK P02 är ett av Sveriges bästa innebandylag på ungdomssidan. I helgen var fem av lagets spelare med och vann Selected Player International Cup i Finland.

Annons

Ungdomslaget Ankarsvik P02 spelar i en serie där motståndarna i regel är äldre men kom ändå tvåa. När Svenska Innebandyakademin valde ut spelare från hela landet till Selected Player International Cup i Helsingfors kom fem spelare från Ankarsvik med till ett av de två svenska lagen.

– Ankarsvik P02 är väldigt framgångsrikt och vinner mycket cuper. På cupen var det spelare från norr till söder, säger lagets tränare Stefan Hammarstedt som var med på resan som åskådare.

Backarna Alexander Jonsson och Marcus Carlson, centrarna Viktor Hammarstedt och Noel Gradin samt målvakten Johannes Pettersson spelade i Sweden Yellow som mötte Sweden Blue och två finska lag.

Efter två vinster mot finländarna och en förlust mot Sweden Blue i gruppspelet blev det revansch i finalen där de fem killarna från Ankarsvik var med och tog guld efter 4–2 i finalen.

– Killarna är väldigt ledande och var en bidragande orsak. Det var grymt för grabbarna att dra på sig en landslagströja och en boost för dem, säger Stefan Hammarstedt.

Sonen Viktor Hammarstedt vann poängligan med sina fem poäng (2+3) och alla fyra utespelare bidrog med poäng under cupen.

– Det var väldigt kul och bra matcher där. Det var lite småpirrigt i finalen då det var väldigt jämnt men vi hade lite mer spel och vann. Vi är kanske bland de bästa lagen i Sverige och har vunnit flera cuper, säger backen Alexander Jonsson.

Mer läsning

Annons