Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svedins svar på frågorna om Granlo

/

Under förra veckan sökte vi ett par personer kring Granlo BK utan att få svar och publicerade i stället en krönika.
Nu väljer tidigare styrelsemedlemmen Lars Svedin att ge sin version.

Annons

Granlo BK befinner sig i en tuff ekonomisk situation och har ansökt om rekonstruktion. Därför sökte vi vid flera tillfällen kontakt med tidigare styrelsemedlemmen och vice ordföranden Lars Svedin samt tidigare ordföranden och nuvarande vice ordföranden Peter Björs under förra veckan – utan att lyckas.

Svedin är dessutom ordförande för Contrado Redovisning AB, ett företag som Granlo BK har skulder till.

Enligt Svedin är Contrados fordran nu uppe på 191 392 kronor, 50 000 av dessa avser ett lån för att betala spelarlöner.

När dessa personer inte svarade publicerades en krönika med de frågor som sporten ville ställa i Sundsvalls Tidning. Efter den krönikan väljer nu Lars Svedin att ge sin version.

– Eftersom jag inte längre företräder Granlo BK valde jag att inte svara, men nu känner jag mig tvungen att yttra mig, säger Svedin.

Han berättar att den skuld som Granlo BK har till Contrado kommer från att GBK stod utan kassör för två år sedan. Därför avsatte Svedins företag en person som på arbetstid tog hand om de sysslorna till ett "självkostnadspris".

– Vi hjälpte Granlo BK med den lösningen, och det handlade inte om att tjäna pengar. Vi har tvärtom sponsrat klubben under många år, säger Svedin.

Att A-laget inte skulle ha haft en tydlig budget att arbeta efter och varför man hamnade i stor ekonomisk knipa säger Lars Svedin följande om:

– Vi har hela tiden sagt att det krävs 4,5 miljoner per år för att spela i Superligan, problemet är att intäkterna inte har kommit in. I min värld är det anmärkningsvärt att man inte fick ihop de pengarna.

Lars Svedin menar att man har gjort det man kunnat för att minska kostnaderna och försökt vända ekonomin under resans gång.

– Vi har krympt kostnader hela vägen och förändrat på marknadssidan flera gånger om, säger han.

Svedin har i dag ingen roll inom Granlo BK, men har många år bakom sig i föreningen. Bland annat som vice ordförande.

– Det är naturligtvis jättetråkigt det som har hänt. Nu har den nuvarande styrelsen bedömt att rekonstruktion är den bästa lösningen och jag hoppas att de fattat ett klokt beslut, säger han.

Mer läsning

Annons