Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Innebandykillarna som siktar högt i ungdoms-SM

/

De är laddade. De är klara. Nu saknas bara guldpokalen.

I morgon reser innebandylagen Ankarsvik IBK P95 och Klockarbergets BK P96 till Falun för att tävla i ungdoms-SM.

Annons

– Vi siktar så klart på att vinna, säger Tobias Wiesinger, lagkapten i Ankarsvik.

Det är ett framgångsrik lag som reser mot Dalarna. Under året har killarna i Ankarsviks P95 vunnit både distriktsmästerskapet, blivit Norrlandsmästare och segrat i Viking line Cup.

– Det är en fördel att vi har varit med i stora tävlingar förut. Men det här i helgen är nog det största, säger Tobias Wiesinger.

Nyckeln till framgången stavas hårt arbete, bra sammanhållning och lagkänsla.

– Vi har alltid hållit ihop. Många har spelat fotboll tillsammans och gått i samma klass. Så vi känner varandra ganska väl, förklarar lagkaptenen om varför killarna trivs så bra ihop.

Första matcherna i Ungdoms-SM spelas på fredag eftermiddag. På lördag kväll är det dags för finalerna. Klockan 20 kan Ankarsvik vara med och spela om guldet, men först är det dags för P13-finalen. Där hoppas Klockarberget P96 vara med.

– Vi har sagt att vi går in för att vinna och gör vårt bästa. Jag tror inte grabbarna ser det på något annat sätt. De vill vinna, säger lagledaren Erica Stenbäck.

Det är första gången någonsin Klockarberget går vidare till SM-slutspel.

– De längtar jättemycket. Killarna är peppade, säger Stenbäck.

Siktet är så klart inställt på seger. Går allt vägen kommer Medelpad att ha inte bara en, utan två ungdomslag som kan titulera sig SM-mästare i innebandy.

– Vi vet vad som krävs för att vinna, vi har spelat hårda finaler och gjort det förr. Det har varit idel segrar oavsett vad vi har ställt upp i för tävlingar. Det hoppas vi ska kunna fortsätta, säger Ankarsviks tränare Anders Hellgren.

Mer läsning

Annons