Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inter får spela minst fyra matcher inför tomma läktare

Inter får spela de sex nästa europeiska cupmatcherna inför tomma läktare. Det blev domen som Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) slog fast på fredagen.
De två sista matcherna är dock villkorade. Om klubbens fans missköter sig igen under de närmaste tre åren blir det två matchers avstängning till de fyra första.

Annons
Klubben får också böta drygt 1,7 miljoner kronor för skandalen i samband med derbyt mot Milan i tisdags.
Men domen innebär en mångmiljonsmäll för Milanoklubben. Tisdagens derby mot Milan sågs av 82 000 åskådare, vilket innebar över 30 miljoner kronor i biljettintäkter.
Inter tvingades spela inför tomma läktare för tre år sedan, sedan supportrar slängt ner en skoter från en övre läktarsektion under en ligamatch. Den här säsongen har ett annat italienskt lag dömts till spel inför tomma läktare. AS Roma fick spela utan publik i två matcher i Champions League sedan den svenske domaren Anders Frisk träffats av ett mynt från publiken i samband med matchen mot Dynamo Kiev och blödande tvingats lämna planen. Kiev ledde med 10 och tillskrevs segern med 30.
Mötet mellan Inter och AC Milan blev ännu värre. När Inter fick ett mål bortdömt i Champions League-kvartsfinalen så började supportrarna att bombarderade planen med bengaliska eldar, vattenflaskor och andra föremål. Bland annat så träffades Milans målvakt Dida av en flammande projektil.
Matchen avbröts och Uefa har dömt Milan som slutsegrare med totalt 50. Milan vann det första mötet med 20 och ledde returen med 10 då den tyske domaren Markus Merk valde att avbryta matchen i den 73:e minuten.
Milan möter PSV Eindhoven i semifinal.
Inter har tre dagar på sig att överklaga domen.

Mer läsning

Annons