Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det är ett problem för oss"

/

Timrå förlorade sin andra raka match på straffar i träningscupen i Östersund.
– Sanningen är det här ett problem för oss, menar tränare Roger Forsberg, efter 2–3 mot Mora.

Annons

Nye Moraforwarden Linus Johansson var den ende som lyckades få hål på målvakterna i straffavgörandet. De övriga fem spelarna brände sina chanser.

Jonathan Dahlén, Daniel Öhrn och Emil Berglund stoppades alla av Moramålvakten Jacob Johansson.

– Det var inga bra straffar, men samtidigt är det inte på liv och dör. Men vi var dåliga på straffar även i fjol, sa Jeremy Boyce-Rotevall.

Roger Forsberg höll med.

– Sanningen är att straffar är ett problem. Vi förlorade sju poäng på det i fjol. Vi måste börja att träna straffar. Dessutom har vi problem med tekningar. Det är de här två sakerna som vi måste bli bättre på, säger han.

Spelmässigt var Timrå bäst i andra perioden samt i förlängningen. Då hade man Mora lite i brygga.

– Jag gillade inte vår andra period. Vi blev slappa och Timrå fick momentum, sa Moratränaren Jeremy Colliton.

Jeremy Boyce-Rotevall var desto gladare över den energi som Timrå visade här.

– Vi var bättre att hålla i pucken i dag än mot Östersund.

Samtidigt kan man vara kritisk till Timrås slutprodukt även i dag. Det blev alldeles för få avslut på mål. Bara 19 skott på tre perioder är för llite.

Kanske kan två nya forwards råda bot på detta. Roger Forsberg hoppas inom kort få klart med ett par vassa anfallare från "högre ort".

– Vi ska in med mer folk. Två forwards ska in. Vi vet inte än om det blir från någon av våra samarbetsklubbar, men troligen kommer båda från SHL. Dessutom hade vi Anton Wedin på läktaren i dag.

Själva matchen då?

Ja, Mora började bäst och gjorde 1–0 på ett snyggt dragskott av Modolånet Linus Sandin. Timrås replik kom i andra perioden, i PP-spel, genom Jens Westin.

I tredje perioden var Mora "i fas" igen. Laget tryckte på, skapade lägen, men det var ändå Timrå som gjorde det viktiga 2–1-målet genom Emil Berglund.

Dessförinnan hade Johan Johnsson prickat stolpen för Timrå, nye Pierre Engvall bränt ett friläge för Mora innan Daniel Öhrn gjorde sammalunda när han åkte sig fri med Jacob Johansson.

Strax senare visade utmärkte backen Christoffer Björklund hur man ska göra när man får chansen. Morabacken smög upp på bortre stolpen och satte bladet till på Linus Johanssons ursnygga diagonalpass. 2–2 var utan tvekans Matchens Mål.

Matchen gick till en resultatlös förlängning (där Timrå var rappast) innan straffar fick avgöra det hela.

Fem spelare missade sina straffar, men det gjorde inte Linus Johansson. Han satte ett snygtg handledsskott på Johan Mattssons klubbhandssida.

Spelarbetyg: Johan Mattsson var lugn och trygg i målet. Överarbetade inte sina aktioner. Sam Marklund blir ett bra tillskott. Stark, snabb och skapande. Vi gillar även Johan Johnsson, som har fina händer och ett stort spel i sig.

Mer läsning

Annons