Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En rörd Mats Näslund fick se sin tröja hissas till taket

Lill-Strimmas och Eje Lindströms hängde där redan. Under söndagen hissades Mats Näslunds tröja upp under taket i Eon Arena.
– När man står där ute på isen och alla i publiken står upp, då blir man rörd, säger Näslund.

Annons

Mats Näslund möttes av en stående ovation redan innan den egentliga ceremonin drog i gång. Och det är kanske inte så konstigt. Näslund är en av få hockeyspelare som lyckats med bedriften att erövra både SM-, VM-, OS-, och Stanley Cup-guld.

Dessutom var han med den osannolika säsongen 1975/76 när Timrå gick genom serien obesegrade och tog klivet upp.

– Jag visste inte hur publiken skulle reagera, större delen av min seniorkarriär har jag inte spelat i Timrå, en del skulle kanske tycka att jag är en svikare, men alla här vet att jag har ett stort Timråhjärta, säger Näslund, som blev tagen av stunden när hans Timråtröja med nummer 24 hissades till taket.

– Jag tycker inte att det skulle vara så märkvärdigt, men när man står där ute på isen och alla i publiken står upp, då blir man rörd, säger Näslund.

Minnena från tiden i moderklubben Timrå är många.

– Ja, jag kom hit som sexåring och har sett alla allsvenska och elitseriematcher till jag själv började spela. Jag har fått vara med om framgångarna både som supporter och som spelare.

Men Näslunds bästa minne är från andra sidan atlanten med klubbtröjan Montreal Canadiens.

– Ja, det är när vi vann Stanley Cup 1986 med Montreal, att vinna i Stanley Cup i den största hockeystaden, det är det absolut största, säger Näslund.

I februari 2012 inröstades Mats Näslund som spelare nummer tio in i svenska Hockey Hall of Fame.

Mer läsning