Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fall mot Finland

Stjärnmålvakten Kim Martín Hassons höft verkar hålla för spel i hemma-VM.
Med premiären mot Japan några dagar bort vaktade 29-åringen målet i halva genrepet mot Finland, som slutade med 0–2-förlust.

Annons

Få igång matchtempot och testa om lagets spelidé sitter inför ishockey-VM i Malmö – det var vad Damkronornas förbundskapten Leif Boork ville ha ut av genrepet mot Finland i Söderslättshallen i Trelleborg.

Och se om stjärnmålvakten Kim Martín Hasson, 29, håller för VM-spel, kan tilläggas. Veteranen har dragits med en höftskada sedan i julas, men nu vaktade hon målet mot Finland i en och en halv period. Och till synes obehindrad av höftskadan höll Linköpingsmålvakten nollan innan hon lämnade över till Valentina Lizana Wallner, Djurgården.

Måldrottningen Pernilla Winberg dras med en lättare ljumskskada och vilade mot Finland för att inte riskera något till VM. I hennes frånvaro fick den 16-åriga talangen Hanna Olsson chansen som högerforward i förstakedjan med centern Michelle Löwenheim och lagkaptenen Jenni Asserholt.

Den kommande VM-debutanten Olsson gjorde det bra och hade ett bra läge till ett svenskt ledningsmål när pucken låg lös fem minuter in på mittenakten, men 16-åringen fick aldrig träff på pucken. I övrigt hade Damkronorna – liksom Finland – svårt att skapa de riktigt heta målchanserna under de två första perioderna.

I den tredje perioden ökade Finland tempot inför de 537 åskådarna. Lizana Wallner stod länge emot, men med knappt nio minuter kvar att spela tryckte den 41-åriga veteranen Rikka Välilä Nieminen in ledningsmålet.

Och knappt två minuter senare kom 2–0 genom Saila Saari på en snabb kontring. Sverige tryckte på för ett reduceringsmål i slutskedet av matchen, men var aldrig riktigt nära.

VM-premiären mot Japan spelas på lördag i Malmö isstadion.

Mer läsning

Annons