Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förre Timråspelaren får toppjobb i NHL

/
  • Fredrik Modin, tidigare i Timrå och Brynäs, är klar för nytt toppjobb inom NHL

Född i Sundsvall, fostrad i Njurunda och Sundsvall/Timrå och med en lång meritlista från SHL och NHL: nu får Stanley Cup-vinnaren Fredrik Modin en helt ny utmaning som rådgivare i Columbus Blue Jackets.

Annons

Samtidigt som Daniel Alfredsson är nära en ledande position i Ottawa Senators kommer beskedet att Sundsvallsfödde Fredrik Modin anlitas som rådgivare i Blue Jackets, enligt uppgifter från NBC Sports. Än så länge är arbetsuppgifterna dock oklara.

40-åringen, som började karriären i Sundsvall/Timrå 1991/92 och därefter spelade i elitserien med Brynäs, kom till Toronto Maple Leafs säsongen 1996/97. Därefter har han hunnit med 898 NHL-matcher under 14 säsonger, samt ett gästspel i Timrå säsongen 2005/06 under lockouten.

Senaste gången han spelade i NHL för just Blue Jackets var säsongen 2010/11 då han gjorde tio poäng på 40 matcher. 2004 vann han Stanley Cup-trofén med Tampa Bay Lightning, där han enligt många spelade sitt livs bästa hockey.

Dan Hinote, som tidigare spelat i Modo, kommer att ansluta och arbeta med Modin efter ett års uppehåll på grund av familjeskäl.

Mer läsning

Annons