Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra poäng av Möller i svensk seger

/

För tredje gången i VM tappade Tre Kronor en klar ledning. Till skillnad mot i gruppfinalen mot Kanada ordnade svenskarna upp det. Oscar Möller gjorde två mål och spelade fram till två när Tyskland besegrades med 4-3.

Annons

Tack vare segern behåller Tre Kronor greppet om andraplatsen i gruppen efter Kanada.

Men ännu en gång efter att Tre Kronor tagit greppet och sedan tappat det.

Den här gången förvandlades 2-0 till 2-2 innan Tre Kronor kunde komma tillbaka.

I premiären mot Tjeckien tappade laget tre tvåmålsledningar och mot Kanada i tisdags brände man en 3-0-ledning.

Den här gången var det före detta Skellefteåpolarna Oscar Möller och Joakim Lindström som såg till att Tre Kronor gjorde två mål på 85 sekunder mitt i den första perioden.

Möller högg som en kobra när han sköt 1-0 på retur från tyske målvakten Timo Pielmeier som först hade räddat Lindströms skott. På 2-0 var det Möller som spelade fram Lindström som pricksköt i Pielmeiers vänstra kryss.

Målen kom efter ett nästan 20 minuter långt avbrott sedan ett av plexiglasen hade gått sönder.

Men trots 2-0-ledning kunde Sverige inte hålla den. Trots att det var mot ett lag som tidigare i turneringen hade blivit överkört av Kanada (10-0).

När Tyskland reducerade till 2-1 i numerärt överläge efter 15.48 genom Marcus Kink var det tyskarnas första mål på 136.48.

I mitten av den andra perioden slarvade John Klingberg med pucken och Nico Krämmer kunde i friläge överlista Jhonas Enroth - som ersatte Anders Nilsson - med en snygg backhand.

Då hade Tre Kronor inlett perioden med fem minuters numerärt överläge utan att få utdelning. Detta sedan Stephan Daschner tacklat Mattias Ekholm blodig i slutsekunderna av första perioden. Ekholm syddes i ansiktet och spelade sedan vidare.

Tre Kronor hade ytterligare ett numerärt överläge i den andra perioden - den sämsta svenska hittills i turneringen - utan att få utdelning.

Men svenskarna skärpte till sig. John Klingberg tog revansch för missen vid kvitteringen och styrde snyggt in 3-2 i början av den tredje perioden. Det var Klingbergs första VM-mål. Oscar Möller noterades för en assist, hans tredje poäng i matchen.

Och Möller var inte färdig där.

KHL-spelaren från Ak Bars Kazan sköt 4-2 efter 8.40 av den tredje perioden. Tyskland reducerade på nytt genom Matthias Plachta, men kunde - efter ganska stora besvär - hålla undan.

Tre Kronor möter Schweiz i sin nästa match på lördag.

Mer läsning

Annons