Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där...

/

... Förre Wildcatsspelaren Erica Udén Johansson som har spelat fyrnationsturnering med Damkronorna i helgen.

Annons

Ni har spelat tre matcher i helgen, strafförlust mot Ryssland, vinst mot Tyskland och förlust mot Finland, vad säger du om er prestation?

– Totalt sett har det gått bra även om vi inte fick med oss de resultat vi ville. För mig personligen har det gått bra och det känns som att laget tagit steg framåt.

På vilket sätt har Damkronorna tagit steg framåt?

– Det är en bra känsla i truppen, vi jobbar mer för varandra nu. Passningsspelet går också framåt för varje turnering, vi hittar blad oftare än tidigare.

Hur skiljer sig Leif Boork mot Niclas Högberg som förbundskapten?

– "Boorken" drar många paralleller till hans tidigare erfarenheter och han gräver djupare i varje detalj. Han vill verkligen att alla ska få en djupare förståelse för hockeyn på alla nivåer.

Hur har livet på andra sidan Atlanten och collegeligan varit hittills?

– Vi har spelat mycket bättre än tidigare säsonger och har tre femmor som kan producera. Vi har vunnit 13 matcher, spelat två oavgjorda och förlorat en.

När är du klar med collegelivet?

– I maj är tanken att jag ska vara klar.

Återvänder du till svensk hockey då?

– Som känslan är just nu kommer jag tillbaka till Sverige.

Har du följt Wildcats säsong?

– Jag har följt lite grann hur det går och det har varit tungt. Jag såg sista 40 sekunderna senast mot Brynäs, men vad jag har förstått har de haft kort om folk.

Hur ska du fira jul?

– Jag flyger på tisdag tillbaka till USA så jag lär väl landa lagom till julafton. Det blir nog middag hos coach eller med några vänner.

Så det blir tidigt julfirande på hemmaplan?

– Under måndagen ska jag försöka trycka in fyra-fem dagar på en dag. Jag ska äta all svensk mat jag längtat efter och köpa svenskt godis att ta med mig.

Mer läsning

Annons