Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Icebreakers succé – har nu samlat in elva miljoner kronor: "Underbart att kunna bidra"

/
  • Markus Näslund under en av alla autografskrivingar med Icebreakers.

500 000 kronor. Smaka på den siffran.
Så mycket delade Icebreakers ut under årets turné.
Något som innebär att det populära laget nu har donerat elva miljoner kronor (!) sedan starten.
– Vi vet vad det här handlar om och det är underbart att kunna bidra, säger Victor Hedman.

Annons

Visst blev det en framgångsrik turné för Icebreakers på isen, även detta år, efter två segrar mot Ångermanlandskombinationen i Sollefteå och norska Nidaros. Men än viktigare är att Icebreakers återigen gjort storsuccé utanför isen. Under sommarens event inbringade laget en halv miljon kronor.

– Det har varit riktigt, riktigt bra. Vi har varit på mindre platser senaste åren och det har känts rätt. Det blir en så stor grej för de platserna. Kanske hade vi den roligaste truppen någonsin i år när den bestod nästan till hälften av f.d. NHL-stjärnor och till hälften av nuvarande NHL-stjärnor, säger Hasse Andersson, medieansvarig i Icebreakers.

– Det är inte klokt hur mycket pengar vi samlat in. Spelarnas insatser är helt otroliga. Det finns många som behöver hjälp, sjuka och funktionshindrade barn, och spelarna vill så gärna hjälpa allihopa, forsätter Andersson.

Räknar vi in årets belopp har Icebreakers under sina tretton år delat ut elva miljoner kronor i form av stipendier, resor, upplevelser, leksaker och mycket annat till sjukhus, privatpersoner och föreningar.

– Vi vet vad det här handlar om och det är underbart att kunna bidra, säger Victor Hedman som får medhåll av Oliver Ekman-Larsson.

– Det är fantastiskt stort att få vara med om detta.

Ett av årets populäraste objekt var en av Victor Hedmans klubbor från Stanley Cup-finalen. Daniel Kindberg, Markus Näslunds kollega i jätteprojektet i Rödkullen i Åre, gick segrande ur budgivningen som landade på 12 000 kronor. Länge var Peter Forsberg sugen på klubban, men han stannade vid 9000.

– Skulle vara roligt att se en förlorares klubba från en Stanley Cup- final som ännu är hel, skämtade Peter om klubban.

Redan nu, bara ett par dagar efter årets turné, har Icebreakers flera förfrågningar från olika platser i Sverige och Norge. Det har dock inte tagits något beslut än vilka platser Icebreakers kommer besöka nästa år.

– Vi har fått en förfrågan från Trondheim, men vi får se hur det blir. Vi kommer sikta på att spela två-tre matcher i alla fall, som vi alltid gjort, säger Hasse Andersson.

Mer läsning

Annons