Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag har aldrig förstått vitsen med en sammanslagning

Annons

Derbydags på elitnivå i ishockey igen. Visst är det väl härligt att vi får uppleva det på nytt här i Sundsvallsregionen?

Just i dag tror jag ingen vill vara utan det här efterlängtade derbyt mellan Timrå IK och Sundsvall Hockey.

Just i dag tror jag de flesta struntar i de båda Medelpadslagens blygsamma – för att inte säga trista – positionering i Hockeyallsvenskans nedre tabellskikt.

Och just i dag tror jag många fortfarande hoppas att det här första "riktiga" derbyt (tränings- , DM- och cupmatcher räknas inte) ska innebära tre poäng, massor av nytt inympat självförtroende och ett lyft som gör det lättare att klättra uppåt ...

För det är ju det som är själva grejen med ett derby, strävan och kampen för att kunna kalla sig bäst i stan, bäst i trakten, distriktet eller rent av länet, som när Timrå och Modo härjade som mest och värst med varandra i gamla go'a Elitserien för några år sedan.

Men sedan då, när krutröken skingrats och det där lyftet visar sig utebli och ekonomin talar om flera "svältår" långt från glamour och doften av de fina salongerna i SHL?

Är det inte dags att slå ihop påsarna då och göra en verklig satsning tillsammans?

Nej, jag tror inte det. Fel. Jag tycker inte det. Och jag har aldrig haft den åsikten heller.

Däremot har jag ofta tala mig varm för ett läge med ett starkt lag i regionen. Inte två. Men den situationen uppnås bäst genom en frisk och sund konkurrens på och utanför isen.

Då behåller man rotsystemet, intresset och viljan hos aktiva, supportrar och sponsorer, som faktiskt får lov att välja lag och sida.

Precis som i Timrå Isstadion i dag, då storebror från den lilla kommunen med den långa traditionen och rika historien åter utmanas av lillebror från den stora kommunen med den brokigare bakgrunden.

Precis som på Svenna Forsbergs, Smedbergarnas, Håkan Forsbergs, Kabben Samuelssons, Lars Furbergs, Peter Fasths, Mattias Wiklunds, Peter Toressons, Joakim Nilssons, Patrik Hållanders, Urban Erikssons, Christer Granströms, Ove Öströms, Magnus Billmans, Rolle Werstins, Thomas Claessons, Micke Johanssons och Joakim Nilssons tid ...

Mer läsning

Annons