Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag hoppas att publiken inte sviker landslagen

Annons

Återigen får Sundsvall stå som värd för en landslagsturnering i ishockey. Den här gången är det damlandslagen som gör upp i ishallarna runt om i Medelpad, efter att pojkarnas juniorlandslag varit här tidigare.

För det första är det kul att Sundsvall på nytt får chansen att stå värd för en landslagsturnering, det visar på att de gör något bra när de får chansen.

Nu hoppas jag bara att publiken kommer till matcherna.

Att en förening i Medelpad på nytt får chansen att stå värd för en landslagsturnering, där dessutom de allra bästa i världen finns med, är inget annat än fantastisk för de som är hockeyintresserade.

Under de tidigare landslagsturneringarna har det oftast bara varit USA som varit med från Nordamerika, men den här gången är såväl USA som Kanada med, de som är rankad som de två bästa lagen i världen i damhockeyn. Och då har vi inte ens nämnt Finland som är rankade som trea.

Jag minns när det var U18-turnering i Sundsvall på hösten 2010. Jag spelade själv då juniorhockey i Sundsvall, och var lika gammal som de landslagsspelare som var på plats. För att nämna några så var Rasmus Ristolainen, ni vet han som sänkte Sverige i JVM för ett par år sedan, Jake McCabe, Mika Zibanejad, JT Miller och Victor Rask med. Spelare som numera är ordinarie i NHL. Jag minns att det var både kul och intressant att se sådana talanger på nära håll.

Därför hoppas jag nu att publiken kommer till landslagsturneringen, som avslutas i morgon söndag.

Det är ett fantastiskt tillfälle att få se världens bästa spelare, och nog borde det kunna ge inspiration till de som redan nu spelar ishockey i distriktet och kanske kan det locka nya utövare till sporten.

Om jag inte redan lagt skridskorna på hyllan skulle jag i alla fall inspireras av att se till exempel Meghan Agosta, Jennifer Wakefield, Natalie Spooner, Noora Räty, 16-åriga Hanna Olsson och Hilary Knight spela på en is nära mig.

Mer läsning

Annons