Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jämnt i Sollefteå

/

Jämnt värre när Timrå IK och Modo drabbade samman i Niphallen, Sollefteå.
Timrå lyckades hålla jämna steg med storebror från Ångermanland. Så pass jämnt att matchen gick till straffar och där Timrå luggade länsrivalen.

Annons

Första akten kunde summeras som en typisk försäsongsmatch. Timrå var aningen mer passiva och lät Modo styra tillställningen. Dock hade ångermanlänningarna svårt att få till avsluten mot Mika Norja i Timrås mål.

– Lite slafsigt och det är inte riktigt bra. Det blir nog bättre i andra, sade Modoforwarden Gustav Possler i pausvilan.

Andrée Hult i Timrå var inte nöjd med sitt lags spel.

– Vi var en bit ifrån och de stängde ut oss på ett effektivt sätt. Vi står och kollar på, vi måste in i det och inte ha så mycket respekt, sade Hult.

Bästa chansen skapade Modo i slutet av perioden när Niklas Nordgren fick en passning över centrallinjen men fick inte till direktskottet. I Timrå hade Djurgårdslånet Erik Nyström ett bra läge men ett slag på klubban från Per-Åge Skröder stjälpte skottet.

Om första perioden var slarvig och tempofattig så skruvades tempot upp betydligt i andra – dock var slarvigheten kvar. Efter knappa minuten spelad drog Timråbacken Andreas Borgman upp pucken i ett lysrör och matchen avbröts några minuter. Efter speluppehållet fick Timrå i gång sin forecheck och Anton Wedin snodde pucken av Modos Nichlas Torp. Han hittade Emil Berglund i slottet som passade tillbaka pucken till Wedin som tråcklade in ledningen. Men Modo kom tillbaka omgående när Christoffer Bengtsson rakade in ett direktskott efter passning av Albin Carlsson.

– Bra pass av Albin var bara att dra till direkt, sade Bengtsson.

Den sistnämnde gav sedan sitt Modo ledningen dryga minuten efter kvitteringen när han skickade in pucken efter en sargretur som hade ställt Norja.

– Ett konstigt mål, men skönt att få dit ledningen, sade Bengtsson om ledningen.

Per Hallin, Timrås kapten, tyckte laget hittade bättre spel ju längre perioden gick.

– Vi är inte riktigt nöjda, vi spelar bättre mot slutet. Vi spelar fast oss lite för mycket, sade kapten Hallin i pausvilan.

I tredje kvitterade Johan Persson efter att Daniel Öhrn skjutit på en Modoback som ställde Linus Ullström i målet. Det var bara för Huddingefostrade Persson att hitta nätet bakom en sprattlande Ullström. Omgående efter målet var Joonas Lehtivuori nära att återge Modo ledningen när han drog Norja och skickade pucken i stolpen. Matchen gick till straffar och där avgjorde Timrå.

Robin Perssons Timrå höll jämna steg med ångermanlänningarna från SHL. Här jagar Timråbacken Modos talangfulle forward Gustav Possler.

Mer läsning

Annons