Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ju intensivare, desto bättre

Resa, spela, vila och äta.
Träna?
– Inte mycket, det handlar mest om att åka av sig slagprodukterna, säger Sundsvall Hockeys coach Daniel Olsson.
I kväll är det match igen – Borås borta.

Annons

Så sent som i måndags blev det seger hemma mot Olofström, redan i kväll väntar Borås i Borås och övermorgon ska spelarbussen ha nått Olofström nere i Blekinge ...

– Med matchen i måndags medräknad kommer vi spela fyra matcher på sju dagar, konstaterar Daniel Olsson och tillägger:

– Men det är bra för oss. Vi trivs med att matcha intensivt, det passar oss.

Vilken tur.

För i en kvalserie i hockey handlar om att resa, matcha, återhämta sig och fylla på depåerna. Tid för träning? Glöm det.

– Fast som tränare skulle man ändå vilja träna för att göra några stora taktiskt förändringar, det är inte rätt läge i kvalserie. Så för spelarna handlar det om att få bort slaggprodukterna och jobba med sig själva. Man måste orka ladda om, säger Olsson.

Mot Borås saknar han Pär Lindholm, Dennis Bozic och Mattias Wennerberg, som alla är borta sedan tidigare och som knappast hinner tillbaka innan säsongen är över.

Vidare finns frågetecken för Victor Berglind (på väg tillbaka från sjukdom) och Fredric Mannström (rygg), vilka förmodligen kommer till spel.

Olsson igen:

– Borås är mer intensiva hemma än borta, men för första gången i kvalserien känner vi att pressen är större på motståndet. Det känns skönt och jag är övertygad om vi kommer att göra en bra mach.

Det är på tiden.

Det ligger i luften.

– Så här långt har vi haft medstuds. Som jag sa efter matchen mot Olofström, vi har bara gjort en riktigt bra match i kvalserien och det var hemma mot Borås, säger Olsson.

Då blev det seger, efter straffar.

Mer läsning

Annons