Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindbloms nyårsshow i Toronto

Fyra assist på tre matcher i JVM-ishockeyn.
I 5–1-segern mot Schweiz fick Juniorkronornas Oskar Lindblom till slut göra mål – och då slog han till med ett hattrick.

Annons

Schweiz inledde visserligen bäst i Air Canada Centre i Toronto. Redan efter 3.29 i första perioden skickade Yannick Rathgeb in 1–0-målet bakom Juniorkronornas målvakt Linus Söderström.

Men det var också allt som schweizarna mäktade med när gruppspelet summerades på nyårsafton.

För sedan handlade allt om Sverige.

Och det mesta om Oskar Lindblom.

18-åringen, som fram till mötet med Schweiz bara noterats för assist, hittade nämligen till slut målet.

Då handlade det inte bara om en fullträff – utan brynäsaren slog till med ett hattrick under den andra perioden och avgjorde matchen i princip på egen hand.

Efter 3.27 hittade William Nylander sin lagkamrat i slottet. Lindblom drog till direkt och fick in 2–1-målet till höger om målvakten Ludovic Waeber.

Två minuter och 36 sekunder senare var det dags igen. Den här gången fick svensken lite hjälp från Mirco Müller. Schweizaren träffades av Robert Häggs skott och när pucken föll tillbaka på isen var Oskar Lindblom snabbt där för att peta in 3–1 i ett relativt tomt mål.

Målet som fullbordade svenskens hattrick var även det läckraste. Gustav Forsling, vem annars, laddade på från blålinjen och Lindblom fick klubbladet på pucken och styrde in 4–1-målet bakom den chanslöse Waeber.

Förutom Oskar Lindbloms nyårsshow handlade Juniorkronornas möte med Schweiz om ett effektivt powerplay.

Fyra av lagets fem mål skickades in i numerärt överläge, varav två av dessa under ett fem minuter långt överläge sedan Yannick Rathgeb fått matchstraff för att ha klivit in alldeles för hårt i en duell med Anton Blidh.

Adrian Kempe och Jens Lööke gjorde Juniorkronornas två övriga mål.

För Sverige, som för åttonde året i rad vinner sin grupp, väntar kvartsfinal på fredag, där laget ställs mot antingen Finland eller Tyskland. Vilket lag som väntar avgörs under nyårsnatten.

Mer läsning

Annons