Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medelpad vidare i TV-pucken

Två spännande matcher gav två vinster – och Medelpad är vidare i TV-pucken.
– Om vi åkt ut hade vi blivit riktigt besvikna. Medelpad var helt klart det bästa laget här uppe, säger förbundskapten Martin Nilsson.

Annons

Med "här uppe" menar han Östersund, där gruppspelet avgjorts.

Medelpad inledde söndagen att besegra Bohuslän/Dalsland med 1–0. Medelpad vann skotten med hela 46–5 och det var Algot Landin som gjorde matchens enda mål 31 sekunder in i den andra perioden.

– Vi spelade ut dem fullständigt men ville göra det så snyggt och satte inte den press på målvakten som krävs, säger Nilsson.

Men en vinst blev det och senare besegrades även Hälsingland – men först efter straffar. Även här vann Medelpad skotten stort (36–15) men efter full tid stod det 1–1. Emil Svensson gav Hälsingland ledningen och Emil Lindblom kvitterade för Medelpad med bara en sekund kvar av första perioden. Efter att den andra perioden och övertiden blivit mållös gick matchen till straffar där Olle Lövbom avgjorde för Medelpad.

– Det blev mycket nerver, vi hade allt i egna händer medan de kunde spela mycket mer avslappnat. Vi spelade bra men hade svårt att få in pucken, säger Nilsson.

Några spelare som stuckit ut under helgen?

– Det är ju ett angenämt problem att ha två förstemålvakter. Och så har Algot Landin och Olle Lövbom dragit tunga lass genom att lugna ner spelet. De har visat att de var med i fjol också.

Dagens fem inspelade poäng innebar att Medelpad slutade etta i kvalgrupp B, på samma poäng som tvåan Västmanland. Därmed gick Medelpad vidare till det sista gruppspelet, i Värmland i slutet av oktober.

– Där spelar fyra olika grupper och sen väntar antingen kvartsfinal eller placeringsmatcher under samma helg, säger Martin Nilsson.

Bohuslän/Dalsland–Medelpad 0–1 (0–0, 0–1)

Medelpad–Hälsingland 2–1 efter straffar (1–1, 0–0, 0–0, 1–0)

Mer läsning

Annons