Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SM-guldmedaljör klar för Sundsvall Hockey

Han fostrades i Timrå IK och hans pappa har suttit som styrelseordförande i klubben – nu är Christian Söderström klar för ärkerivalen Sundsvall Hockey.
Nu berättar veteranen om förväntningarna, varför han inte återvänder till TIK och hur han kommer att hetsa vännen och konkurrenten Per Hallin inför derbyna.
– Han är lättpsykad, säger Söderström.

Annons

Sundsvalls Tidning har tidigare skrivit om Sundsvall Hockeys intresse av Christian Söderström, men nu har 34-åringen skrivit på ett ettårskontrakt med klubben.

– Det är kul, jag har en helt annan familjesituation nu så jag ville vända hem. Det är inte kul att vara borta så mycket när man har barn. Sedan finns det ett liv efter hockeyn, säger Söderström.

Den Timråfostrade forwarden kommer närmast från Lörenskog i den norska ligan där han gjorde 40 poäng på 40 matcher. Utöver hockeysatsningen med Sundsvall lockade även möjligheten att kunna börja förbereda sig för ett liv efter hockeykarriären.

– Det var lite tanken. Att hitta en utbildning och ett riktigt jobb, det är inget man gör efter 40.

Vad vill du jobba med?

– Något inom hantverk hade varit kul. Klubben kan nog hjälpa till med kontakter, men det är mest själv jag ska lösa det.

Att han går till ärkerivalen Sundsvall Hockey och inte till Timrå som han både fostrades i och spelat för i många säsonger är inget han själv ser som något anmärkningsvärt.

– Det här är som vilket jobb som helst. Timrå har inte hört av sig och jag ville få något klart. Då blir det så, sedan känns det kul med en ny utmaning.

Du har inte haft någon kontakt med Timrå alls?

– Nej.

Är du förvånad över att de inte har hört av sig?

– Nej, de har ju haft lite strul, jag har ingen aning.

Hur blir det att möta Timrå?

– Jag har mött dem innan i elitserien, det här är ett jobb, det är inga konstigheter. Jag känner inte så många längre, det var en annan sak när jag spelade med Skellefteå. Det är i stort sett bara Pelle (Hallin) som jag känner nu.

Men honom kommer du hetsa inför derbyna antar jag?

– Ja, han är lättpsykad. Han har en kort stubin så honom tar jag hand om.

Fakta är att det är en minst sagt meriterad spelare som Sundsvall Hockey får in. På Söderströms meritlista står det bland annat: 632 SHL-matcher för tre olika klubbar, ett SM-guld med Färjestad 2006, två SM-silver med Skellefteå och nio framträdanden i Tre Kronor-tröjan. Nu hoppas Söderström att han kan bidra med rutin hos nykomlingarna.

– Sedan får vi se vad jag får för roll, jag är öppen för alla roller.

Vad har du för förväntningar?

– Jag vet inte hur allsvenskan är. Det blir tufft men vårt lag ser bra ut. Vi får se, vi hoppas att det räcker långt.

Mer läsning

Annons