Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvall får förstärkning – han spelar mot Karlskoga i morgon

/

Ett skadedrabbat Sundsvall Hockey möter tabellfyran Karlskoga.
Då får laget förstärkning av Jens Henrik Tönjum, Oskarshamn.
Dessutom lånas Johan Lindholm in från Modo.

Annons

Efter Sundsvall Hockeys förlust mot Almtuna efterlyste tränaren Göran Tärnlund på nytt förstärkningar. Något som nu blir verklighet redan inför morgondagens match mot BIK Karlskoga.

Jens Henrik Tönjum är klar för klubben och kommer närmast från Oskarshamn.

– Då vi har en del skador just nu väljer vi att tillföra laget ett par spelare. Först Jens Henrik Tönjum, en forward som närmast kommer från Oskarshamn. En korttidslösning till den 13 december, till att börja med, säger sportchefen Stefan Lindqvist till klubbens hemsida.

Han fortsätter:

– För matchen imorgon kommer också Johan Lindholm och hjälper oss. Johan spelar i Modo och det ska bli jättekul att se honom i moderklubbens tröja igen.

Att några nya spelare kommer in hjälper ett Sundvall som har flera skadade spelare i form av Viktor Hertzberg, Christoffer Persson, Mathias Månsson och Christoffer Kjærgaard.

– Vi kom väldigt kort till Almtuna matchen och hade dessutom inte ställt om riktigt efter derbyt. Nu verkar det inte som om vi får tillbaka några av våra skadade heller, säger tränaren Göran Tärnlund.

20-åringen Jens Henrik Tönjum gjorde mål i Malmös avgörande match mot Leksand i våras och fick därefter ett kontrakt med Oskarshamn i höstas. Där har han däremot haft en målfattig säsong och inte gjort något mål eller assist på 24 matcher.

Johan Lindholm är född 1997 och har Sundsvall som moderklubb. Den här säsongen har han bokförts för fyra SHL-matcher med Modo samt 17 matcher och 16 poäng med klubbens J20-lag.

Mer läsning

Annons