Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvall Hockey tillbaka – ingen publiksuccé

/

Ett Sundsvall Hockey på uppgång och i samma serie som ett Timrå IK på nedgång.
Bra eller dåligt för ishockeysporten i Medelpad med omnejd?
Därom har vi tvistat sedan i våras, men en sak kan konstateras redan nu. Någon publiksuccé verkar det inte bli.

Annons

Det är bara några år sedan GIF Sundsvall och fotbollsfolket besvärat skruvade på sig i jämförelse med hockeyn och framför allt då Timrå, vars resultat, publiksiffror och pengarullning mer imponerade än förskräckte.

Sedan tog det stopp, den röd-vita skutan gick på grund, samtidigt som lillebror i blått inte riktigt kunde mäta sig med övriga lokala idrottsliga elitkonkurrenter.

Men Sundsvall Hockey fortsatte rusta, samtidigt som timråiterna slogs för sin överlevnad och nu, den här hösten, skulle ishockeyintresset åter få en välbehövlig skjuts framåt.

Facit så här långt: Giffarna är skyhöga vinnare i publikkampen och framstår som rena "Jätten Gluff-Gluff" i jämförelse med forna storheten Timrå IK och utmanaren Sundsvall Hockey.

Drygt 4 500 personer på två hemmamatcher för TIK:arna och knappt 2 400 personer för Sundsvall på två hemmamatcher sammanlagt är långt i från imponerande. Och frågan är om hockeyn verkligen får det där efterlängtade lokala lyftet?

Derbymatcherna, då? undrar någon.

Jo, men frågan är om ett par derbyn i var sin hemmahall räcker för att höja snittet tillräckligt för att någon ska få anledning att vilja göra vågen. Frågan är också om det ens blir fullt i första derbyt i Timrå 10 oktober?

Vi kan hoppas. Och det kan ju vända. Nya chanser hemma i dag, men typiskt nog när två namnkunniga lag gästar handlar det om en krock. Den andra på en och samma vecka ...

Mer läsning

Annons