Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ishockeystjärna gripen på Arlanda — försökte lämna landet

Skellefteå AIK:s ishockeystjärna Chad Hinz greps under fredagen av polis på Arlanda då kanadensaren försökte lämna landet.
Hinz är sedan påskafton misstänkt för grovt rattfylleri och riskerar upp till två års fängelse. Han har fått sparken från Skellefteå.

Annons
Kjell Pettersson, vakthavande befäl vid polisen i Skellefteå, bekräftar för Sveriges Radio Västerbotten och SVT:s Västerbottensnytt att Hinz greps på Arlanda.
 Vi vidtar åtgärder och arbetet pågår för fullt, säger Pettersson till tidningen Norra Västerbotten.
Polisen bekräftar också att Hinz hade en alkoholhalt på över 1 promille i blodet då han körde i diket under påskhelgen och därmed är misstänkt för grov rattfylleri.
När polisen i Skellefteå under fredagen fick indikationer på Chad Hinz fått sparken av sin klubb förstod man att kanadensaren var på väg att lämna landet.
 Han anhölls i sin frånvaro, säger Kjell Pettersson till Norra Västerbotten.
Polisen förtydligar dock att Hinz inte gjorde sig skyldig till något brott när han försökte lämna landet.
 Han var inte ålagd några restriktioner, bekräftar Pettersson.
Hinz ska under fredagen transporteras från Arlanda till Skellefteå.
 Jag har sökt Hinz utan att få tag på honom eftersom polisen vill prata med honom, säger Hinz advokat Greger Lundmark.
Lundmark tycker ändå att händelsen blivit uppförstorad:
 Jag tycker att händelsen har blivit fruktansvärt stort uppslagen och en del lögner i olika medier har varit bedrövliga. Då menar jag bland annat då det skrivits om vansinnesfärd då det i verkligheten var en vanlig avåkning.
Senare på fredagen meddelade Skellefteå AIK att Hinz fått sparken redan på torsdagen.
"Skellefteå AIK Hockeys styrelse konstaterar att den i övrigt framgångsrike spelaren genom olämpligt agerande, i strid med svensk lag och klubbens uttalade policy i trafiksäkerhet, konfronterats med alkohol i blodet i anslutning till bilkörning. Koncentrationen är av sådan dignitet att misstanke om grovt rattfylleri föreligger. Styrelsen har därför vid extra styrelsemöte i går kväll beslutat bryta gällande spelarkontrakt. Beslutet stöds fullt ut av tränarna. Kontraktet är under gårdagskvällen ömsesidigt och skriftligen avslutat av båda parter", meddelar klubben i ett pressmeddelande.
Skellefteå AIK spelar för närvarande ett kval till elitserien, där det återstår två matcher. Det är ödesmatch mot Brynäs i Skellefteå på söndag.
"Resultaten av de två återstående kvalseriematcherna är mycket viktiga för utgången av serien. Vi vill ge den sportsliga ledningen och spelartruppen möjlighet att koncentrera sig på dessa matcher", skriver Skellefteå AIK i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons