Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ivan Basso och CSC förlängde kontrakten med Bjarne Riis

Annons
På den andra vilodagen under Tour de France passade Lance Armstrongs värste konkurrent om segern, italienske Ivan Basso, på att förlänga sitt kontrakt med Bjarne Riis stall. Basso har nu kontrakt med CSC fram till och med 2008.
Samtidigt meddelades från Pau i de franska Pyrenéerna att företaget CSC förlänger sitt kontrakt med Bjarne Riis under samma tid.
 Jag är glad för att avtalet nu fallit på plats, säger stallägare och Tour de France-vinnare Riis. Samarbetet med CSC ger oss perfekta möjligheter att skapa världens bästa cykelstall.
Så fort Bjarne Riis fick klart med IT-företaget CSC så förlängde han kontraktet med sin italienske stjärna. Så nu är det slut på spekulationerna om ett eventuellt stallbyte för Ivan Basso.
 Team CSC är det rätta stallet för mig. Jag har hela tiden haft ett perfekt samarbete med Bjarne Riis och han skall ha den största äran för att jag kommit så långt de senaste två säsongerna. Stallet stöttar mig perfekt och jag känner mig som del av en familj, säger Ivan Basso.
När touren på tisdagen går in på årets sista stora bergsetapp ligger Ivan Basso 2.46 efter Lance Armstrong. En tidsdifferens som verkar omöjlig att ta in med tanke på att en tempoetapp, Lance Armstrongs specialitet, återstår. Men nästa år finns ingen Armstrong i fältet. Det är då Ivan Basso skall upp till bevis och visa att han är en värdig arvtagare till amerikanen.

Mer läsning

Annons