Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag har nu praktiserat på Sundsvalls Tidning i en vecka,

/

Annons
Jag har nu praktiserat på Sundsvalls Tidning i en vecka, och det har varit en riktig upplevelse. Varje dag så har jag följt med journalister och fotografer på olika reportage och det har varit jätteroligt!
När jag inte var ute på olika uppdrag, så lärde redaktionschefen Peter Arnström mig hur man skapar själva tidningen. Det var faktiskt mycket intressant. Men det allra bästa med min praktik på ST var det goda och billiga fikat som kunde köpas i cafét. Jag får inte heller glömma att nämna, att alla som jobbar på Sundsvalls Tidning, är fantastiskt trevliga.

På min fritid spelar jag fotboll i IFK Timrå, P15. Snart börjar en ny grässäsong, och så här mycket har jag aldrig längtat förut!
På nästan varje träning i Nordichallen som vi har, så drömmer jag mig bort att det är första träningen utomhus på Ljustorps gräsplan.
Laget har nu börjat tränat utomhus på grus i Sundsvall, och det är roligt. Men det finns ingenting som är så roligt än när man spelar utomhus på gräs.
Känslan är obeskrivlig. När man springer runt på grusplanerna så får man otroligt ont i fötterna, och det är så svårt att få till ett hårt skott. Men när man springer på gräs så känns det som om man svävar fram, och när man skjuter ett skott så känns det nästan som om man sparkar på en badboll. Bollen och fötterna, känns tio gånger lättare.
Men det allra bästa med grässäsongerna, är att det är så varmt ute! Man slipper mössa och vantar som man måste ha på sig när det är grussäsong.
För att ladda upp inför den kommande grässäsongen så vi haft 3-4 träningar varje vecka. Vi har tränat i tennishallen, sporthallen, Nordichallen och på spillvärmeplanen i Sundsvall. Men jag och några kompisar har även tränat lite teknik i skolans korridorer, när lärarna inte tittar på, och hemma hos varandra. Jag har också ställt upp ett fotbollsmål hemma på tomten, som är redo att användas när snön försvinner.
Till sommaren så kommer vi att delta i två cuper, Mittnorden och Gimo. Laget kommer även att spela DM och vara med i två serier. En serie ska vårt utvecklingslag vara med i, och det andra laget kommer vara med i en serie som kvalar till pojkallsvenskan. Pojkallsvenskan är en serie där ettan och tvåan ifrån Medelpad möter de två bäst placerade lagen ifrån Jämtland, Stockholm med mera. Vi kommer också att åka till Härnösand, där vi kommer ha ett träningsläger.
Mitt mål till grässäsongen i år, är att göra minst tio mål och att ha så roligt som möjligt. Om jag har lika roligt i sommaren när jag spelar fotboll, som jag har haft under den här veckan på ST, så kommer det att bli en toppensäsong!
Johan Westberg

Mer läsning

Annons