Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag trodde att det var slut"

Träningslägret med Brunflo blev en skräckupplevelse med lyckligt slut. Sundsvall Hockeys forward Daniel Eliasson föll ihop — i kramper. — Jag blev förlamad, ansiktet var alldeles stelt och jag kunde bara röra fingrarna. Jag trodde att det var slut, säger 20-åringen.

Annons
Naturligtvis blev han rädd. Ytterforwarden, som den gångna säsongen var utlånad till Djurgårdens J20.
Lördagens läger under förre förbundskaptenen i skidlandslaget, Per-Erik \"Peken\" Rönnestrand, blev dramatiskt.
Mellan det andra och tredje passet kollapsade Eliasson.
Kanske hade jag ätit något konstig, för jag började känna mig knepig. Och jag sa till \"Peken\" att jag klarar förmodligen inte av att vara med på det tredje passet.
Då sa han att jag skulle gå en sväng i stället så kanske jag skulle känna mig bättre. Men när jag sedan kom tillbaka föll jag ihop i kramper.
Rädslan kom över honom.
Jag visste inte vad det var och jag kunde inte röra mig. Jag kom att tänka på alla fotbollsspelare som man har läst om som bara har rasat i hop.
Jag trodde att det skulle ta slut.
Rönnestrand ordnade transport till Åre läkarmottagning och därifrån blev det ambulanstransport till Östersunds lasarett, där han fick tillbringa natten.
På söndagen var Daniel Eliasson hemma i barndomsstaden Härnösand igen.
Och i dag mår han efter omständigheterna bra.
Ja, hyfsat i alla fall. Jag blir fortfarande groggy ner jag böjer mig ner. Jag känner mig fortfarande väldigt matt och jag sover mycket.
Vet du vad som var fel?
Ja, förmodligen rörde det sig om väteskebrist. Men jag ska genomgå ett EKG-test innan säsongen börjar.
Och den närmaste tiden?
Läkarna sa att jag skulle vila en vecka till att börja med, och känner jag mig fortfarande inte bra så får jag vila en vecka till.
Men hockey ska han spela i vinter.
Frågan är bara vart?
Jag fick samma erbjudande som Johannes Westring om att träna i Sundsvall, men det tyckte jag inte var något alternativ. Jag har tillhört A-truppen i ett och halvt år så det borde veta vad jag går för.
Jag måste få veta om jag tar plats eller ej, annars kan man hamna i en knepig situation. Då tycker jag att det verkar roligare med Brunflo även om de är en division I-klubb, säger Antjärnprodukten.

Mer läsning

Annons