Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järbyn slog axeln ur led

Patrik Järbyns axel gick ur led när han körde ur i världscupstörtloppet i norska Kvitfjell.
Det var andra gången på två veckor som det skedde och efter säsongen väntar troligen operation.

Annons
Järbyn fastnade med vänsterarmen i en port efter drygt en minuts körning. Eftersom axeln slogs ur led i super-G-loppet i Garmisch-Partenkirchen för två veckor sedan, var ledbanden redan uttänjda och axeln hoppade ur led igen.
 I övrigt gick det bra. Men han har ännu inte bestämt sig för om han ska starta i super-G i morgon eller inte, säger fysion Desiree Odelius.
Efter den tyska tävlingen åkte Järbyn till USA och lät då få axeln röntgad.
 Röntgen visade att det var slitet. Så efter säsongen måste han göra något åt det, det mesta talar för operation, säger Odelius.
Säsongen är snart slut. Kommande vecka körs finaltävlingarna i Lenzerheide, Schweiz, där Järbyn kanske får starta i super-G. Han är 22:a i super-G-cupen inför söndagens tävling.
I tävlingen blev det dubbelt Österrike i topp genom Hermann Maier som var 13 hundradelar före Mario Scheiber. Schweizaren Ambrosi Hoffman kom trea, 31 hundradelar bakom. Det var Maiers 49:e världscupseger, en mindre än Alberto Tomba som har 50. Ingemar Stenmark är bäst med sina 86.
Men lördagens stora vinnare var amerikanen Bode Miller som kom fyra. Världscupledaren drygade ut ledningen till 40 poäng gentemot österrikaren Benjamin Raich som kom först på tolfte plats.

Mer läsning

Annons