Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järvsöfaks slagen i landskampen

Annons
Den svensk-norska kallblodslandskampen på Östersund skulle bli en enkel historia för världsrekordhållaren Järvsöfaks och Jan-Olov Persson.
Men det slutade i stället med en rolig Norge-historia då Bokli Eld med Lars-Anvar Kolle skrällde rejält efter ett snällt lopp invändigt och Järvsöfaks kunde inte svara på upploppet.
En mycket överraskande förlust för Järvsöfaks, som tidigare hade sex raka segrar i landskampen men det blev alltså inte sjunde raka.
Järvsöfaks fick öppna hårt för ledningen men kunde sedan dämpa tempot.
Bokli Eld tog sig förbi 100 meter före mål och vann säkert till slut - den norske hästen hade till och med kostat på sig en galopp i första kurvan.
En mycket snopen publik på Östersunds-travet fick se överraskningen och vinnaren gav tolv gånger pengarna - Järvsöfaks var jättefavorit och var spelad till bara pengarna tillbaka vid seger.
Järvsöfaks hade inte förlorat ett lopp mot en norsk häst sedan 2003 - vid förlusten i våras galopperade han bort sig på Bjerke. Järvsöfaks har inte förlorat på svensk mark sedan i Gävle för två år sedan.
 Jag trodde inte vi skulle slå Järvsöfaks på upploppet, han brukar ju alltid vinna. Men jag kände att vi fick greppet mitt på upploppet och det var en mäktig känsla, det är ju landskamp och det var på tiden att vi vann, sade segerkusken Lars-Anvar Kolle efter segern som var värd 175 000 kronor.
Järvsöfaks blev tvåa medan Moe Odin från Norge blev trea.
Segertiden blev 1.23,6/2 140 meter autostart.

Mer läsning

Annons