Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jättetryck efter VM-biljetter

/
  • Gunnar Backlund hos researrangören Björk & Boström noterar rekordstort intresse för VM-biljetter.

Sugen på VM-biljetter? Du är inte ensam. – Det har aldrig varit sånt tryck efter VM-biljetter. Räkna med att 100 000 svenskar vill se varje match på plats, säger Gunnar Backlund hos researrangören Björk & Boström.

Annons
I dag lottas VM i Tyskland.
Men först efter nyår börjar den riktiga biljettkommersen i Sverige. Inte förrän den 10 januari börjar nämligen Svenska Fotbollförbundet ta emot ansökningar om biljetter.
Det finns bara en sak att göra om man vill få biljetter till de svenska matcherna. Och det är att ställa sig i kö, att anmäla sig när förbundet släpper biljetterna, säger Gunnar Backlund.
Redan den 12 december klockan 12.00 öppnar dock FIFA sin tredje anmälningsperiod. Där kan man söka biljetter till en specifik stad, men inte till specifika matcher.
Får man väl tag på biljetter kommer nästa utmaning att hitta boende.
Kan man tänka sig att bo på vandrarhem eller i tält är det inga problem alls. Men vill man bo på fint hotell kommer det bli tufft. Matchdagarna finns det knappt några hotellrum att få tag på, säger Gunnar Backlund.

Fakta: Datumen att hålla koll på
12 december: FIFA tar emot biljettansökningar på sin hemsida igen. Går att söka biljetter i specifik stad, inte specifik match.
10 januari: 09.00 börjar Svenska Fotbollförbundet ta emot ansökningar, och gör det månaden ut. Sen lottas biljetterna ut till dem som ansökt.
9 juni: VM:s invigningsmatch i München.

Mer läsning

Annons